تارنگاشت عدالت
نویسنده: جولیا قاسم
برگرفته از: المیادین انگلیسی
مترجم: م. قربانی
۷ سپتامبر ۲۰۲۴
نه جمهوری دمکراتیک خلق کره و نه محور مقاومت، روابط صمیمانه و تعهد مشترک ضدامپریالیستی یا اهداف همسو در حفظ حاکمیت و استقلال خود را پنهان نمیکنند
از زمان انتشار ویدیوی حزبالله که مراکز انبار (موشکهای) عماد-۴ را به نمایش گذاشت، دوباره شایعات زیادی در فضای مجازی مطرح شد که ادعا میکرد کرۀ دمکراتیک در ساخت این انبارهای زیرزمینی به طور مؤثری دست داشته است.
شبکه تونلهای حزبالله، که تکمیل آن نزدیک به ۴ دهه به طول انجامید، در دهه ۸۰ آغاز شد و سالها بعد به طور گسترده برای عموم شناخته شد. حاج عماد مغنیه، یکی از رهبران ارشد نظامی حزبالله طراح تونلها بود و نیز به خاطر درخشش تاکتیکی، نوآوری و تواناییهایش در گریز از سازمانهای اطلاعاتی غربی در هر نقطه، مشهور بود. در سال ۲۰۰۸، هنگامیکه در دمشق به دست موساد به قتل رسید، حاج رضوان در کنار حاج قاسم سلیمانی به توسعه چارچوب شبکه تونلهای حزبالله و گسترش آن به فلسطین کمک کرده بود و مقاومت فلسطین بعداً تونلهای خود را ساخت.
نه جمهوری دمکراتیک خلق کره و نه محور مقاومت، روابط صمیمانه و تعهد مشترک ضد امپریالیستی یا اهداف همسو در حفظ حاکمیت و استقلال خود را پنهان نمیکنند. کرۀ دمکراتیک در دهه ۸۰ به سوریه در ساخت راکتورهای هستهای کمک کرد، که در سال ۲۰۰۷ از سوی «اسرائیل» بمباران شد و در همان ابتدای جنگ عراق علیه ایران به حمایت از ایران در زمینه موشکها و فنآوری موشکی کمک کرد، که قدمت آن به روزهای اوایل جنگ علیه ایران برمیگردد. آن زمان طرف عراقی شدیداً مورد حمایت همهجانبه غرب قرار داشت.
با این حال پیونگیانگ بارها این ادعای اخیر ایالات متحده مبنی بر ارسال سلاح به حزبالله و حماس را رد کرده است. پس از ژوئیه ۲۰۱۴، در بحبوحه تهاجم زمینی شدید و پیروزمندانه مقاومت فلسطین در غزه علیه رژیم صهیونیستی، جمهوری دمکراتیک خلق کره گزارشهای «تخیلی محض» مبنی بر ارسال موشک به حزبالله و حماس را مردود خواند. در پی رویداد توفان الاقصی، جمهوری دمکراتیک خلق کره بار دیگر با اتهامات بیاساس ارسال موشک به مقاومت اسلامی لبنان مواجه شد که مانند گذشته آنرا رد کرد.
بدون انکار چندین دهه همبستگی میان کرۀ دمکراتیک و محور مقاومت، بدیهی است که ادعاهای اخیری که از طرف آژانسهای اطلاعاتی غربی یا «اسرائیل» تبلیغ میشود، هدف پلیدتری را دنبال میکند. این اتهامات حداقل ۱۷ سال سابقه دارد. پس از جنگ سال ۲۰۰۶، مرکز حقوقی «اسرائیل» به نام «شورات هادین»، کوشش کرد تا از طریق شهرکنشینان آمریکایی- «اسرائیلی» به طرح و تنظیم دعوی قضایی دست بزند.
هدف از این دعوی، فراهم کردن زمینه برای دولت بوش برای طبقهبندی مجدد جمهوری دمکراتیک خلق کره به عنوان دولت حامی تروریسم، مطابق با شعار بزرگتر رییسجمهور وقت بوش در «محور شرارت» بود. او به رهبری نیتزانا دارشان لایتنر، بنیانگذار مرکز حقوقی «اسرائیل»، که بازوی «قانونی» تجاوز دیپلماتیک و سیاسی آمریکا را تشکیل میدهد، پروندههای ترور ساختگی و شکایتهایی را علیه ایران، حزبالله و سوریه مطرح کند و نیز از ناوگان آزادی غزه (فلوتیا) در سال ۲۰۱۰ شکایت کرد – گروه فعالان تلاش میکردند با این کشتی کمکهای انسان دوستانه به مردم غزه تحویل دهند. شکایت او علیه ناوگان آزادی فلسطین به تقویت خشونت بیمعنایی که ارتش «اسرائیل» در کشتی به راه انداخته بود، کمک کرد. ارتش «اسرائیل» به فعالان غیرمسلحی که میخواستند برای غزۀ تحت تحریم غذا برسانند، تیراندازی کرد.
ایالات متحده از سال ۱۹۸۸ جمهوری دمکراتیک خلق کره را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است، هر چند این کشور هرگز در دهههای قبل از اینکه آمریکا دوباره در سالهای ۲۰۰۰ آنرا در لیست قرار دهد، هیچ عمل تروریستی علیه آمریکا انجام نداده است.