brics

«بریکس» انرژی بیشتری به توسعه جهانی تزریق می‌کند

 
 
 
 
برگرفته از: رادیو بین‌المللی چین
۱۹ ژوئن ۲۰۲۲
 
 

چهاردهمین نشست سران گروه «بریکس» تا چند روز دیگر برگزار خواهد شد. شعار این نشست «ساخت مشارکت با کیفیت برای ایجاد یک دوره جدید از توسعه جهانی» اعلام شده است.

نشست آتی قرار است بر ترویج مشارکت جامع‌تر، نزدیک‌تر، عملگرایانه‌تر و فراگیرتر بریکس به منظور دستیابی به توسعه جهانیِ قدرتمندتر‌، سبزتر و سالم‌تر، تاکید کند.

شمار زیادی از مردم جهان بر دستاوردهای همکاری بریکس صحه گذاشته و مشتاقانه منتظرند کشورهای عضو بریکس به شکل جامعی همکاری خود را در زمینه‌های مختلف تعمیق بخشیده و کمک‌های بیشتری برای ارتقای صلح و توسعه جهان انجام دهند.

اوضاع جهانی در حال حاضر پیچیده و نگران‌کننده و به همین دلیل احیای اقتصاد دنیا مملو از نااطمینانی‌های فراوان شده است. بریکس به عنوان یک سازوکار همکاری مهم میان بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه به یک کلید مهم برای ارتقای رشد اقتصادی جهان، ترویج اصلاح سیستم حکمرانی جهانی و حفظ صلح و ثبات بین‌المللی تبدیل شده است.

جمعیت کشورهای عضو بریکس حدود ۴۲ درصد جمعیت کل جهان است و ارزش حجم اقتصادی این کشورها حدود یک چهارم کل حجم اقتصادی جهان محسوب می‌شود.

اعضای بریکس یک نیروی سرنوشت‌ساز در عرصه بین‌الملل و دارای توانمندی رهبری اقتصاد جهانی برای عبور از ناملایمات ناشی از اپیدمی کرونا هستند. بنا بر این بریکس قادر است به اقتصاد جهانی نامطمئن، اعتماد به نفس و انگیزه تزریق کند.

در این میان نقش چین به عنوان یک ترویج‌دهنده مهم سازوکار همکاری بریکس بسیار برجسته است.

از تسریع ساخت «مشارکت انقلاب صنعتی جدید بریکس» گرفته تا ایجاد «مرکز تحقیق و توسعه واکسن بریکس» در چین؛ از پیشتازی در راه اندازی «اتحاد آموزش فنی حرفه‌ای بریکس» گرفته تا برگزاری«رقابت مهارت‌های فنی حرفه‌ای بریکس»، چین در حال همکاری مداوم با تمام طرف‌ها به منظور ارتقای مشارکت بریکس در جهت برداشتن گام‌ها و پیشرفت‌های جدید است.

از زمانی که چین امسال ریاست دوره‌ای بریکس را بر عهده گرفته، همکاری این گروه را برای دستیابی به نتایج مهم در عرصه‌های مختلف ترغیب کرده و زیربنای مستحکمی در جهت برگزاری چهاردهمین نشست سران بریکس، مهیا نموده است.

رهبر چین در این باره تاکید کرده که پکن خواستار همکاری با کشورهای جهان از جمله بریکس به منظور تسریع اجرای «دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل»، ارتقا یکنواختِ اجرای ابتکارات توسعه جهانی و ساخت مشترک یک جامعه توسعه یافته جهانی است.