بیانیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار
در روز جهانی ایمنی و سلامت در محل کار، فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری بر تعهد خود به مبارزه برای شرایط کار ایمن و سالم تأکید میورزد. هر کارگری حق دارد در پایان روز کاری، سالم به خانه بازگردد. فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر خود که در ۱۳۳ کشور در سراسر جهان که زندگی، کار و پیکار میکنند، همبستگی بینالمللی خود را با کارگران جهان که با تأثیر جنایتکارانه فقدان اقدامات حفاظتی بهداشتی و ایمنی در محل کار مواجه هستند، ابراز میکند.
سازمان جهانی کار (ILO) تخمین میزند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله در اثر سوانح یا بیماریهای ناشی از کار از پای درمیآیند؛ چیزی معادل بیش از ۶۰۰۰ هزار مرگ در هر روز! در سراسر جهان، سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی روی میدهد و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماریهای ناشی از کار میشوند.
شرایط کار ایمن و سالم یک امتیاز نیست، بلکه یک حق اساسی است. با این حال، میلیونها کارگر در سراسر جهان در شرایط خطرناک به کار خود ادامه میدهند و سلامت و جان خود را به خطر میاندازند. ما از دولتها، کارفرمایان و نهادهای بینالمللی میخواهیم که سلامت و ایمنی کارگران را در اولویت قرار دهند، استانداردهای ایمنی سختگیرانه را اجراء کنند و کسانی را که این استانداردها را نقض میکنند، به پاسخگویی وادارند.
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری قویاً معتقد است که سندیکاهای کارگری باید نقش عمدهای در نظارت بر اجرای اقدامات بهداشتی و ایمنی در محل کار داشته باشند. سندیکاهای کارگری نباید از روند گزارش و بررسی حوادث ناشی از کار کنار گذاشته شوند. این نقش را کارفرمایانی که سود را بر جان، سلامت و ایمنی کارگران ارجح قرار میدهند، نمیتوانند ایفاء کنند.
برای سرمایهداری سود مقدس است و رقابت بیرحمانه به عنوان یک هدف ضروری نمایان میشود که وسیله را تقدیس میکند. تصادفی نیست که با این اولویتها ایمنی و سلامت کارگران در حاشیه قرار میگیرد. هر هزینهای که سود را کاهش میدهد، «باری» است که نمیتوان آن را از میان برداشت.
بدیهی است که تکرار سالانه حوادث شغلی، مرگومیر و بیماریهای ناشی از کار را دیگر نمیتوان به عنوان سوانح کاری درک کرد. این حوادث تصادفی نیستند. آنها شاهدی از قربانی کردن آگاهانه کارگران برای کسب سود هستند.
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری از زمان تأسیس خود در سال ۱۹۴۵، صدای رزمجوی بینالمللی طبقه کارگر علیه وحشیگری سرمایهداری و طمع کارفرمایان، که سود را بیش از سلامت، ایمنی و در بسیاری موارد جان کارگران در اولویت قرار میدهند، باقی مانده است. فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری از سندیکاهای کارگری طبقهمحور در سراسر جهان میخواهد که مبارزه خود را برای اقدامات بهداشتی و ایمنی کافی در تمام جنبههای زندگی مردم تشدید کنند.