پس از شعلهورشدن خشم و کین بسیاری از اقشار مردم نسبت به حادثه فوت مشکوک مهسا امینی، و فوران آن به کف برخی از خیابانهای بعضی از شهرهای کشور، بسیاری از مقامات نظام به تکاپو افتادهاند تا بلکه فضا را آرام کنند. به عنوان نمونههایی شاخص و بسیار گویا:
۱- رئیس قوۀ قضا، آقای اژهای: «به خانواده خانم امینی اطمینان میدهم که پرونده با سرعت و دقت پیگیری شود و نتیجۀ تحقیقات بر اساس حق و موازین اعلام خواهد شد» (۱۴۰۱/۶/۲۸).
۲- همو: «با دادستان تهران صحبت کردهام و قرار است همۀ دوربینهای عمومی و خصوصی مکانهای مورد تردد بررسی شود» (همان تاریخ).
۳- رئیس مجلس، آقای قالیباف: «مجلس موضوع مهسا امینی را تا اصلاح شیوۀ اجرای گشت ارشاد دنبال میکند» (۱۴۰۱/۶/۲۹).
سوالاتی چند اینک مطرح میشود:
۱- براستی آقایان اژهای و قالیباف متوجه نیستند که معترضان خشمگین که غالبا جوانانی در دهۀ بیست خود هستند کمترین اعتمادی و بلکه گوش شنوایی به امثال شما مقامات ندارند؟
۲- آیا براستی برای این مقامات و نیز سایر مقامات عالی نظام آشکار نیست که این جوانان خشمگینِ کفخیابانآمده نه فقط به شما که به عموم مقامات نظام از بالاترین تا پایینترین سطح هیچ اعتماد و اعتقادی ندارند؟
۳- آیا حقیقتا حضرات مقامات عالی نظام نمیدانند که معترضان نه فقط شما چند صد نفر مقامات عالی را به هیچوجه قبول ندارند که بنیانا و از ریشه نظام را قبول ندارند؟
۴- امکان دارد بنظر مقامات نظام بیاید که هیچ اهمیتی ندارد که چندین ده یا چندین صد هزار جوان معترض عصیانکرده نظام را قبول نداشته باشند. اما یادمان باشد که آنان که به عرصۀ خیابان آمده تا اعتراض خود را بهشدیدترین نحو ابراز کنند همۀ ناراضیان و همۀ معترضان و همۀ ناباوران به نظام نیستند: آنها فقط بخش کوچکی از جامعۀ بزرگتر معترضان و ناباوران هستند. و این قاعده در همۀ جوامع صدق میکند نه فقط در ایران.
وضع بسیار وخیمتر از این است: آری! با توجه به جمیع شواهد و قرائن، بهاحتمال قوی ظرف حداکثر یک هفته این آشوب و آشفتگی، با چند ده نفر کشته و زخمی دیگر از طرفین درگیریها، از کف خیابانها جمع خواهد شد. چند صد یا چند هزار نفر هم بازداشت و روانۀ بازداشتگاه و انفرادی میشوند تا پس از هفتهها یا ماهها نوبت به محاکمهشان برسد و هکذا. حاشا و کلّا اگر فکر کنیم با جمعشدن آشوب از کف خیابانها، نارضایتیها و اعتراضها و خشموکینها از عمق قلوب و جانهای عموم معترضان و عموم مردم جمع خواهد شد: آنها میمانند و انباشتهتر میشوند تا سر ماجرای دیگری و با شیپورها و تحریکات افرنگیانِ حیلهگرِ فتنهگرِ سلطهطلب سر باز کنند و مجددا فوران کنند.
آیا مقامات عالیه فکری هم برای این مجموعه از خسارات و هزینههای مالی و جانی کردهاند؟ آیا هزینههای حیثیتی و سیاسی این شیوۀ حکمرانی و فورانها و شورشهای متعاقب آن را محاسبه کردهاند؟ و آیا مقامات عالیه ارزیابیای از فرجام این روند از حکمرانی دارند؟
حضرات مقامات عالی نظام! امکان دارد برای دستکم یکماه بولتنهای ویژهتهیهشدۀ محرمانه و سّری خود را بهکناری بیاندازید و، به عوض، به هر نحو ممکنی قدری در میان مردم کوچه و بازار این مرزوبوم پرسه بزنید و بدون هیچ قید و تعجیلی پای درددلشان بنشینید؟ امکان دارد؟
برای تداوم کامروایی از حکمرانی خود هم که شده، چنین کنید!
اف بر این دنیا! و اف بر کامروایان از سفرۀ مستضعفان و محرومان
شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱