ممنوعیت برندهای بینالمللی حامی اسرائیل، به تقویت برندها و صنایع محلی در کشورهای مختلف کمک میکند. مردم در سراسر حهان میتوانند با اعمال فشار اقتصادی بر اسرائیل از طریق پیوستن به جنبش بایکوت، خروج سرمایه و تحریم، از مردم فلسطین حمایت کنند.
اسرائیل از ۷ اکتبر امسال تا به حال بیش از ۲۱.۷۰۰ فلسطینی را در کارزار قتل عام خود در غزه به قتل رسانده است. اغلب فلسطینیهایی که در این قتل عام شهید شده اند، کودکان و زنان بوده اند. گزارشها حاکی از آنست که ۹۲ خبرنگار نیز در جنگ اخیر کشته شده اند. سازمان ملل و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری در سراسر جهان برای ایجاد صلح انساندوستانه فراخوان داده اند. اما این درخواستها از سوی اسرائیل رد و از سوی آمریکا وتو شده است. آمریکا، و بسیاری از متحدین او، از جنایات جنگی اسرائیل در غزه بدون قیدوشرط دفاع میکنند. با اینکه جنگ همچنان ادامه مییابد، پای بسیاری از برندهای بینالمللی، کورپوراسیونها و شرکتها، از طریق بایکوت، به خاطر مواضع سیاسیشان در حمایت از اسرائیل به این ماجرا کشیده میشود. حمایت قدرتهای بزرگ غربی از اسرائیل، مردم جهان، به ویژه کشورهای ضعیف را به ستوه آورده است. این وضع موجب توجه دوباره به موضوع جنبش «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم» Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) علیه اسرائیل شد.
هدف این جنبش اعمال فشار مالی بر اسرائیل و پایان دادن به نقض حقوق بشر، رعایت قوانین بینالمللی، و پذیرش قطعنامههای سازمان ملل در مورد مسأله فلسطین است. این جنبش در سال ۲۰۰۵ در نتیجه ائتلاف میان ۱۷۰ گروه جامعه مدنی در فلسطین تأسیس شد. با این حال، ریشههای ایدئولوژیک آن بسیار قدیمیتر است، زیرا از یک کارزار سیاسی تاریخی، جنبش علیه آپارتاید آفریقای جنوبی الهام گرفته است. اسرائیل چندین دهه است که حقوق اساسی مردم فلسطین را زیر پا گذاشته است. اسرائیل به آوارگی مردم بومی و اشغال سرزمین آنها دست زده است. اسرائیل همچنین قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل متحد را با انکار حق بازگشت پناهندگان فلسطینی به وطنشان نقض کرده است.
در پاسخ به همه این جنایات، «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم» اسرائیل از مؤسسات آموزشی، مذهبی و شرکتهای بازرگانی میخواهد تا فعالیتهای خود در اسرائیل را، تا زمانی که این رژیم به قطعنامههای سازمان ملل متحد عمل کند و نقض حقوق بشر در فلسطین را متوقف کند، افزایش دهند. «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم»، مکانیسم مناسبی برای کشورهای ضعیف جهان در اعتراض و مقابله با فعالیتهای نفرتانگیز اسرائیل را فراهم میآورد. بخش بایکوت جنبش، خواستار رویگردانی از هرگونه حمایت از رژیم آپارتاید اسرائیل است. هزاران تن از دانشگاهیان و دانشگاهها در سراسر دنیا توافقنامههایی در حمایت از بایکوت دانشگاهی این دولت آپارتاید امضاء کرده اند. این جنبش همچنین بانکها، صندوقهای بازنشستگی، شوراهای محلی و کلیساها را به خروج سرمایههایشان از شرکتهای حامی اسرائیل و دولت آن دعوت میکند و خواهان اعمال فشار به آن بر مبنای بخش کارزار عدم سرمایهگذاری در اسرائیل است. به علاوه در بخش تحریم، این جنبش دولتهای بینالمللی را به اعمال فشار به اسرائیل برای پایان دادن به اقدامات جنایتبار آن علیه مردم فلسطین تشویق میکند و خواهان پایان دادن به انواع تجارت آزاد و نیز توافقات تجارت نظامی با آن است.
طبق قوانین بینالمللی، اسرائیل به طور غیرقانونی غزه، بلندیهای جولان سوریه، بیتالمقدس شرقی را اشغال کرده است. حتی پیش از حادثه ۷ اکتبر، اسرائیل حقوق اساسی شهروندان غزه را زیر پا میگذاشت، آنها مجبور بودند از ایستگاههای بازرسی و برجهای مراقبت امنیتی متعددی عبور کنند. فکرش هم وحشتناک است که تصور کنید هر بار برای انجام برخی امور عادی به بازاری در نزدیکی محله خود مراجعه میکنید، مورد نظارت و آزار و اذیت قرار میگیرید. اسرائیل تحت پوشش عملیات خود علیه حماس در غزه دست به نسلکشی میزند. اما، بمبارانهای بیرویه در غزه، به ویژه بیمارستانها، کلیساها و چندین اردوگاه آوارگان نشان میدهد که اسرائیل در پس این عملیات، جاهطلبیهای پنهان دیگری دارد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که اسرائیل به دنبال اشغال غزه و آواره کردن مردم بومی آن برای دستیابی به جاهطلبیهای اقتصادی است. گزارشها نشان میدهند که اسرائیل در حال برنامهریزی برای ایجاد کانال بن گوریون در اطراف نوار غزه برای تسلط بر مسیر دریایی و کاهش اهمیت کانال سوئز است. این موضوع همچنین برای ایالات متحده و دیگر متحدان غربی اسرائیل مفید خواهد بود، زیرا وابستگی آنها به کانال سوئز تحت کنترل مصر را کاهش خواهد داد.
افزون بر این، اسرائیل در پی استفاده از ذخایر گازی سواحل غزه است. این موضوع همچنین میلیاردها دلار سود اقتصادی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت. جنایات بیمانند اسرائیل منجر به مرگ هزاران کودک شده است. گزارشها نشان میدهند که اسرائیل با سرعتی بسیار سریعتر از بمبارانهای تمام-فرش آلمان در طول جنگ جهانی دوم، غزه را ویران میکند.
همه اینها موجب خشم مردم در سراسر جهان شده است. مردم سراسر دنیا علیه قتل عام اسرائیل در غزه تظاهرات میکنند. آنها خواستار توقف انساندوستانه جنگ در غزه هستند. سازمان ملل متحد چندین بار خواستار آتش بس مسالمتآمیز شده است. با این حال، آمریکا این تلاشها برای تصویب قطعنامهای برای آتش بس بشردوستانه در غزه را وتو کرده است. در چنین وضعیتی، جنبش بایکوت و تحریم اسرائیل گزینهای عالی و مناسب برای افراد و ملتهای ضعیف فراهم میسازد تا در برابر نسلکشی اسرائیل در غزه بایستند. مردم در سراسر جهان برندهای طرفدار اسرائیل از جمله مک دونالد، زارا، استارباکس، کِی اف سی، پپسی و بسیاری دیگر از برندها را تحریم میکنند. به تازگی شرکت استارباکس در کشورهای مختلف با تحریم اقتصادی مواجه شده است که موجب زیان ۱۱ میلیارد دلاری آن شده است. مک دونالد نیز در کشورهای گوناگون تجربه مشابهی داشته است. در نتیجه، مک دونالد در حال ابداع راهبردهای مختلفی برای افزایش فروش خود است. ممنوعیت برندهای بینالمللی حامی اسرائیل، به تقویت برندها و صنایع محلی در کشورهای مختلف کمک میکند. مردم در سراسر حهان میتوانند با اعمال فشار اقتصادی بر اسرائیل از طریق پیوستن به «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم»، از مردم فلسطین حمایت کنند.