طی فقط چند ماه شورش علیه امپراتوری ایالات متحده به واقعیت بدل گردید: سهم دلار در ذخیره جهانی به ۴۷٪ در سال ۲۰۲۲ رسید. وزیر دارایی ایالات متحده خانم ژانت یلین مجبور شد اعتراف کند: «اگر ما در رابطه با نقش دلار اقدامات مالی به کار بندیم، خطر آن میرود که در طول زمان سرکردگی دلار را به خاک بسپاریم.»
در حالی که آوستین وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در آلمان «گروه ارتباطی برای دفاع از اوکراین» را به راه میاندازد تا سلاحهای بیشتری به اوکراین سرازیر کند و بیشتر به جنگ در اروپا دامن زند، وزیر امور خارجه روسیه سرگئی لاوروف از برزیل، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا بازدید به عمل میآورد. در آمریکای لاتین که ایالات متحده آن را «حیات خلوت» خود میداند، پروژهای ایجاد میشود که اساس قدرت اقتصادی ایالات متحده آمریکا در منطقه را متزلزل خواهد کرد. برزیل و آرژانتین توافق کردند که به جای استفاده از دلار در تجارت بین دوکشور و کشورهای دیگر آمریکای لاتین ، ارز مشترک جدیدی به کار گیرند. در برزیل لاوروف با رئیس جمهور این کشور لوئیس ایگناسیو لولا دا سیلوا ملاقات کرد که صراحتاً خواستار «پایان بخشیدن به سلطه تجارتی دلار » است.
همین هدف در بیانیه مشترک در مورد شراکت استراتژیک بین برزیل و چین که در پایان بازدید رئیس جمهور لولا از پکن به امضاء رسید، ذکر شده بود: « چین و برزیل توافق کردند که تبادلات اقتصادی خود را به ارز محلی تقویت کنند.» این دو کشور عضو بریکز همینطور توافق کردند که مشترکاً تاسیس بانک توسعه جدید که مهمترین انستیتوی مالی برکیز خواهد بود به عنوان آلترناتیوی در مقابل بانک جهانی که در سیطره ایالات متحده آمریکاست را تقویت کنند. حتی در تجارت بین روسیه و چین که در طول سال گذشته دوبرابر شده، به جای دلار از ارز محلی استفاده میشود. در قراردادهایی که چین در رابطه با «جاده ابریشم نوین» با کشورهای یوروآسیایی که روز به روز به تعدادشان افزوده میگردد، به امضاء میرسد، شاخصهای مشابهی منظور شده است.
بادرنظر گرفتن شورش فزاینده علیه امپراتوری دلار که ستون اصلی سلطه غرب محسوب میشود، وزرای امور خارجه کشورهای G7 که در ژاپن گرد هم آمدند با یک بیانیه جنگی واقعی واکنش نشان دادند: آنها تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع کردند و از چین و دیگر کشورها خواستند از «حمایت روسیه در جنگ خودداری کنند، در غیر اینصورت با هزینه سنگینی روبه رو خواهند بود.» و در حالی که ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش روز به روز نیروهای نظامی بیشتری ، از جمله نیروهای هستهای خود را علیه چین به کار میگیرند، وزرای G7 به چین هشدار میدهند که از «تهدید و استفاده از خشونت خودداری کند.»