zakhm ghazeh

زخم باز غزه

 
 
برگرفته از: وطن امروز
دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
 
 
نسل‌کشی ادامه دارد؛ تعداد شهدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه به نزدیک ۳۵ هزار نفر رسید
 
 

هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه به شهادت می‌رسد

 

تعداد شهدای جنگ غزه به ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر و تعداد زخمی‌ها به ۷۸ هزار و ۱۸ نفر رسیده است که این ارقام بخشی از جنایت‌های ادامه‌دار رژیم صهیونیستی در نوار غزه است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد شمار شهدای نوار غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر افزایش یافته است. پس از گذشت ۲۱۲ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در باتلاق بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود. 

رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است. رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۱۲ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، شکست دهد و حتی همراهی افکار عمومی جهان را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه از دست داده است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: نوار غزه شاهد فاجعه پزشکی بی‌سابقه‌ای به دلیل ۷ ماه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حملات این رژیم علیه مراکز درمانی است. به نقل از سما، این وزارتخانه هشدار داد اگر رژیم صهیونیستی تهدیدهای خود را درباره حمله به رفح عملی کند احتمالا کشتار جمعی رخ خواهد داد. 

وزارت بهداشت فلسطین تاکید کرد: حمله رژیم صهیونیستی به غزه موجب از کار افتادن ۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز پزشکی در غزه و انهدام ۱۳۰ آمبولانس شده است. در تعدادی از بیمارستان‌هایی که به صورت جزئی فعالیت می‌کنند میزان استفاده از تخت‌ها به بیشتر از ۲۵۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: گرسنگی و قحطی گسترده‌ای در شمال غزه وجود دارد که در جنوب غزه نیز گسترش خواهد یافت. امیدواریم طرف‌های درگیر هرچه زودتر به توافقی برای آتش‌بس در غزه دست یابند. وی گفت: زمانی که چنین جنگ‌هایی رخ می‌دهد و چنین اتفاق‌هایی در جنگ می‌افتد قحطی نیز ایجاد می‌شود. چیزی که ما می‌خواهیم توقف جنگ و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است. از سوی دیگر آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) در بیانیه‌ای اعلام کرد: کودکان غزه با سطح مخربی از تنش روبه‌رو هستند. تیم آنروا برای کاهش تاثیر جنگ بر کودکان و کاستن از ترس آنها تلاش می‌کند. ما باید از حال و آینده این کودکان حمایت کنیم. آنروا مجددا بر لزوم توقف جنگ در غزه تاکید کرد. به رغم صدور قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت درباره توقف فوری جنگ غزه و حکم دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ اقداماتی از سوی رژیم اشغالگر برای ممانعت از نسل‌کشی در غزه، این رژیم همچنان به جنگ خود علیه غزه ادامه می‌دهد. آنروا دیروز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت در حملات مستمر رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از ۱۰ هزار زن شهید و ۱۹ هزار زن هم زخمی شده‌اند. به نقل از روسیا الیوم، آنروا با اشاره به شرایط وخیم زنان غزه اعلام کرد: شرایط وحشتناک است، بیش از ۱۵۵ هزار زن باردار یا شیرده در تامین آب و لوازم بهداشتی با مشکل شدید مواجه هستند. آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد هر ۱۰ دقیقه یک کودک در نوار غزه به شهادت می‌رسد. آنروا تأکید کرد شمار زیادی از کودکان در حملات شدید و کورکورانه ارتش رژیم صهیونیستی جان خود را از دست می‌دهند. در همین رابطه سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با بیان اینکه رژیم اشغالگر به شکل سیستماتیک کودکان فلسطینی را ترور می‌کند، تصریح کرد: ۱۳ هزار و ۸۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل در غزه به شهادت رسیده و ۳۰ کودک هم بر اثر سوءتغذیه جان خود را از دست داده‌اند. وی در ادامه با اشاره به اینکه روند خروج بیماران و مجروحان از نوار غزه همچنان امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: کمتر از ۳۰ درصد کسانی که به درمان در خارج از نوار غزه نیاز داشتند، توانستند غزه را ترک کنند. وی همچنین گفت: اشغالگران می‌خواهند به اجبار شهروندان را از شمال نوار غزه به سمت جنوب آواره کنند. سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تأکید کرد: اشغالگران در حال انجام یک عملیات نظامی علیه سیستم بهداشتی نوار غزه هستند و بیمارستان‌های شمال نوار غزه بویژه بیمارستان شفا کاملا ویران شده است. 

آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ۷ ماه کوچ بی‌پایان؛ ۱٫۷ میلیون نفر از آغاز جنگ غزه به ‌اجبار پا به فرار گذاشته‌اند. بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، آنروا همچنین اعلام کرد: «از زمان شروع جنگ در غزه، مراکز آنروا برای تامین سرپناه در شرایط اضطراری برای هزاران خانواده‌ای که در جست‌وجوی امنیت هستند و جایی برای رفتن ندارند، استفاده شده است». برنامه جهانی غذا مجددا هشدار داد «قحطی بیش از هر زمان دیگری در شمال نوار غزه نزدیک است». موسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد از ۷ اکتبر تا امروز ۸۵٫۸ درصد مدارس غزه آسیب دیده از جمله ۲۹ درصد مدارس سازمان ملل. در بیانیه این نهاد سازمان ملل آمده است که این گزارش به کمک مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل متحد تهیه شده و اطلاعات جامعی درباره تاثیر مخرب جنگ غزه بر زیرساخت‌های آموزشی ارائه می‌دهد. بر اساس این گزارش، ۸۵٫۸ درصد مدارس غزه به نحوی آسیب دیده‌اند از جمله بر اثر حمله مستقیم. این نهاد همچنین اعلام کرد دست‌کم ۷۲٫۵ درصد مدارس آسیب‌دیده به بازسازی اساسی نیاز دارند. بر اساس این گزارش، ۶۵٫۳ درصد مدارسی که توسط آوارگان غزه به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار داشت نیز به طور مستقیم هدف حمله قرار گرفته است. این نهاد سازمان ملل با تاکید بر لزوم برقراری آتش‌بس برای بازسازی زیرساخت‌های آموزشی غزه، نسبت به استفاده نظامی رژیم صهیونیستی از مدارس برای بازداشت و بازجویی فلسطینیان ابراز نگرانی کرد. موسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل همچنین اعلام کرد به دلیل نگرانی‌های امنیتی و محدودیت‌های فزاینده رژیم صهیونیستی امکان بازدید حضوری از مدارس وجود ندارد. 

«کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف نیز با اشاره به تداوم حملات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین گفت: «میزان و سرعت تخریب و ویرانی در نوار غزه تکان‌دهنده و شوکه‌کننده است و خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها ویران شده‌اند». وی اشاره کرد که جنگ باعث کشته شدن معلمان، پزشکان و کارکنان بخش بشردوستانه شده است. این مقام سازمان ملل در ادامه خواستار برقراری آتش‌بس در غزه شد. راسل همچنین هشدار داد خطر وقوع قحطی در غزه قریب‌الوقوع است. پیش‌تر نیز «جیمز الدر»، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفته بود: «۶۰۰ هزار کودک در رفح در جنوب نوار غزه از گرسنگی و ترس رنج می‌برند و با خطر حمله اسرائیل روبه‌رو هستند». الدر با بیان اینکه به کودکان و خانواده‌های آواره به دلیل حملات رژیم صهیونیستی گفته شده بود به رفح بروند و آنجا در امان خواهند بود، تصریح کرد: «با وجود این، حملات وحشیانه علیه آنها انجام شد».

 «اسماعیل الثوابته» مدیر دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه هم به الجزیره گفت: رژیم اشغالگر بیش از ۱۵ بخش اشتغال در غزه را هدف قرار داده است. این مقام غزه اعلام کرد: ۹۵ درصد مؤسسات اقتصادی در غزه به دلیل حملات اسرائیل از کار افتاده‌اند. وی همچنین افزود: خسارات مستقیم اولیه جنگ در نوار غزه بالغ بر ۳۳ میلیارد دلار است. الثوابته ادامه داد: بیش از ۲۰۰ هزار نفر در نوار غزه در طول ۳ ماه اول جنگ شغل خود را از دست دادند. وی همچنین گفت: از کشورهای سراسر جهان و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم از کارگران نوار غزه حمایت مستقیم کنند. 

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در فلسطین اعلام کرد کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه به دلیل موانع ایجاد شده توسط رژیم صهیونیستی قادر به رساندن سوخت به بیمارستان‌های نوار غزه نیستند. طبق گزارش شبکه روسیا‌الیوم، حساب رسمی این نهاد در «ایکس» با انتشار پیامی نوشت: دوسوم ماموریت‌های بشردوستانه هماهنگ‌شده امروز در غزه با موانع مقامات اسرائیلی مواجه بوده و به‌طور میانگین هر مأموریت با ۵ ساعت تاخیر قبل از اجازه ورود مواجه است. این نهاد در ادامه گزارش خود آورده است: «در نتیجه این مانع‌تراشی‌ها، تدارکات حیاتی، تجهیزات و سوخت برای ژنراتورهای پشتیبان به بیمارستان‌ها تحویل نشد». پیش از این نیز «سلامه معروف»، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرده بود جلوگیری از ورود گاز و سوخت به نوار غزه تهدیدی برای تشدید بحران انسانی در این باریکه است. 

 در همین حال سازمان ملل هزینه بازسازی نوار غزه را ۴۰ میلیارد دلار تخمین زد و تاکید کرد بازسازی ویرانی‌های عظیم و بی‌سابقه‌ای که بر اثر تجاوز طولانی مدت رژیم صهیونیستی به نوار غزه وارد شده، ممکن است ۸۰ سال به طول بینجامد. به گزارش الجزیره، عبدالله الدردری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر دفتر منطقه‌ای کشورهای عربی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری در امان پایتخت اردن اعلام کرد بازسازی نوار غزه کاری بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر خواهد بود. بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، برآورد هزینه‌ها ۱۸ میلیارد دلار است اما روی زمین و در عمل وضعیت بسیار متفاوت است و این برآورد نهایی نیست. وی افزود: برآورد اولیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای بازسازی همه چیزهایی که در غزه ویران شده، ۴۰ میلیارد دلار است و این ماموریتی است که جامعه بین‌الملل از جنگ دوم جهانی تاکنون هرگز با آن برخورد نکرده است. وی با اشاره به بحث و بررسی بازسازی غزه با برخی کشورهای عربی و وجود نشانه‌های مثبت در این زمینه افزود: اتکا به چارچوب‌های سنتی برای بازسازی به این معناست که ممکن است این کار دهه‌ها طول بکشد و مردم فلسطین چند دهه از رفاه بهره‌مند نباشند، بنابراین مهم است که مردم را به سرعت در خانه‌های مناسب اسکان دهیم و به حالت عادی اقتصادی و اجتماعی بازگردانیم. در همین حال، ارزیابی ساخت‌وسازها نشان می‌دهد غزه نزدیک به ۸۰ سال برای بازسازی تمام واحدهای مسکونی تخریب‌شده به زمان نیاز دارد و این در صورتی است که سرعت بازسازی معقول باشد. الدردری تاکید کرد کل آواری که تاکنون در غزه انباشته شده است به ۳۷ میلیون تن می‌رسد و با توجه به افزایش بسیار زیاد و روزانه آن، آخرین داده‌ها نشان می‌دهد این آوارها تقریبا ۴۰ میلیون تن است. وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد ساختمان‌های مسکونی به طور کامل یا جزئی تخریب شده است، خاطرنشان کرد: توسعه انسانی غزه با تمام مولفه‌های آن اعم از بهداشت، آموزش، اقتصاد و زیرساخت‌ها حدود ۴۰ سال به عقب رفته و این به معنای آن است که ۴۰ سال تلاش و کوشش و سرمایه‌گذاری‌ها در نوار غزه بر باد رفته است.