sjuganow

زیوگانف: پوتین بیهوده نگفت که سرمایه‌داری به بن‌بست رسیده و باید از آن بیرون رفت.

تارنگاشت عدالت

 

برگرفته از: لینکه تسایتونگ
۱ آوریل ۲۰۲۲
 

بیش از ۵۵۰۰ تحریم علیه ما اعمال می‌گردد، امری که تاکنون در تاریخ بی‌سابقه می‌باشد. آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند ما را خفه کنند و اروپا را به ورطه بحران سوق می‌دهند و به چین اعلان جنگ اقتصادی کرده‌اند. آنها به هیچ‌کس رحم نمی‌کنند. همه اینها در پس‌زمینه عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه رخ می‌دهد که در تلاش است کشور برادر اوکراین را از شر باندریسم و نازیسم رها سازد.

خانم ویکتوریا نولاند با معاون وزیر در امور سیاسی  و انریکه مورا   معاون  وزیر امور خارجه  اتحادیه اروپا در مورد تحریم‌های بیشتر  مسکو به خاطر عملیات ویژه  در اوکراین  گفتگو کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه  آمده: « باید گام‌های مضاعف برای منزوی کردن بیشتر  روسیه از بازارهای اقتصادی آمریکا و اروپا  و همین‌طور سیستم مالی بین‌المللی  برداشته شود  تا هزینه اقدامات روسیه بیشتر گردد.» وزرای امور خارجه  هماهنگی  ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا را در این زمینه  خوش‌آمد گفتند.

گنادی زیوگانف رئیس کمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه توضیح داد که مسکو باید برای مقابله با افزایش فشار به چه اقدامات دست بزند.
روز ۲۹ مارس نمایندگان دوما با رهبران دولت روسیه ملاقات کردند. کابینه با حضور برخی از وزرا  وکلیه معاونین وزرا  نمایندگی می‌شد. نخست وزیر  میخائیل میشوستین توضیح داد که تحلیل کابینه  از اوضاع چگونه است و دولت چه اقداماتی را در نظر دارد.

زیوگانف گفت: «تصادفی نیست که ما درست روز گزارش دولت، برنامه خود “۲۰ اقدام فوری برای متحول ساختن روسیه” را در روزنامه پراودا و سویتسکایا روسیا منتشر کردیم.»

این برنامه از مدت‌ها پیش آماده شده بود.  تجربه  کارآفرینان خلق ما ، فعالیت‌های  فرمانداران و شهرداران «سرخ» ما اعتبار این برنامه را  به طور کامل تایید می‌کند. این برنامه زیر شرایط سختی  آماده شد ولی با کلیه الزامات مدرن مطابقت دارد.

در سخنرانی خود در حضور  کابینه وزیران گفتم که ما در تهیه این برنامه واقعیت‌های نوین کنونی جهان را در نظر داشته‌ایم. پوتین بیهوده نگفت که  سرمایه‌داری به بن‌بست کشیده شده  و ما باید از این بن‌بست بیرون آییم، به ویژه که  کشور ما با جنگ ترکیبی بیرحمی روبه روست.

ما جنگ روانی-اطلاعاتی دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰  را باختیم. و در سال ۱۹۹۱ سرزمین شورایی خود را از دست دادیم. در آن زمان گفته می‌شد  که شهروندان اتحاد شوروی  اگر  در خانه‌های ملی خود پخش گردند، خوشبخت خواهند بود. در واقع ما روابطی را که  قرن‌ها  پدید آمده بود  قطع کرده و مردم را  محکوم کردیم  تا تنها و  بی‌پناه رها شوند.

امروز نیز وضعیت بسیار خطیر است. بیش از ۵۵۰۰ تحریم علیه ما اعمال می‌گردد، امری که تاکنون در تاریخ بی‌سابقه می‌باشد. آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند ما را خفه کنند و اروپا را به ورطه بحران سوق می‌دهند و به چین اعلان جنگ اقتصادی کرده‌اند. آنها به هیچ‌کس رحم نمی‌کنند. همه اینها در پس‌زمینه عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه رخ می‌دهد که در تلاش است کشور برادر اوکراین را از شر باندریسم و نازیسم رها سازد.

س: در مورد  اقداماتی که به دولت پیشنهاد کردید توضیح دهید.
پ: ۲۰ اقدام فوری، یک برنامه واقعی است، که به کشور کمک خواهد کرد تا بر این بحران سنگین فایق آید. برنامه خواستار بسیج اقتصاد است، یعنی  بسیج منابع، همبستگی تنگاتنگ جامعه و تصویب سریع اولویت‌ها.

از این رو من نه تنها «۲۰ اقدام عاجل» ، بلکه  همین‌طور برنامه‌ای برای  ریشه‌کن کردن فاشیسم در آلمان پس از جنگ، که می‌تواند اساس  نازی‌زدایی  اوکراین را  تشکیل می‌دهد را در اختیار وزرا قرار دادم. علاوه برآن  لیستی از کمونیست‌ها و کنشگران  خود را در اختیار آنها گذاردم که در این اواخر مورد پیگرد قرار گرفته‌اند. متاسفانه  خشونت پلیس  بیشتر می‌شود و حزب «روسیه متحد» طوری رفتار می‌کند که گویی از هیچ چیز باخبر نیست.

علاوه براین من  ۷ گزارش  و ۸ یادداشت ما در مورد  وضعیت واقعی  در کلیه بخش‌های اقتصاد روسیه را به نخست وزیر تقدیم کردم.

بویژه  روی این ضرورت تاکید داشتم که باید به مقابله با  بی‌ثبات‌سازی خطرناک کشور پرداخت. یادآور شدم که حزب کمونیست خواستار تصویب بودجه رشد و توسعه  به سقف ۳۳ بیلیون روبل بود که متاسفانه از طرف سیلوآنف و همقطاران لیبرالش  نهایتاً تا استخوان  پوک و برهنه شد.

در بودجه رشد و توسعه پیشنهاد کردیم که بودجه هزینه‌های اجتماعی دوبرابر شود و از شهروندان حمایت شود به این‌صورت  که حداقل دستمزد در سطح  ۲۵هزار روبل در ماه  (۵۰۰ یورو) تضمین شود، به طوری که نه حقوق بازنشستگی و نه درآمدها زیر این مقدار سقوط کند.

به جای آن  در بودجه‌ای که به تصویب رسید،  هزینه‌های اجتماعی  ۶۷۰ میلیارد روبل تقلیل یافت. به نظر من  این فقط یک اشتباه نیست، این تصمیمی است که پیشرفت و توسعه کشور را نابود می‌سازد.

من همین‌طور یادآور شدم که کمونیست‌ها کراراً تاکید کردند که قابل قبول نیست که طلای استخراج شده به خارج صادر شود. طی دوسال گذشته بیش از  ۶۰۰ تن طلا  از روسیه صادر گردیده است. این کار اکنون واقعاً عملی است. ما گفتیم که ارز باید در کشور بماند و حداقل نیمی از آن  در اختیار دولت باشد ولی به جای آن  ارز بلامانع از کشور خارج شد و اکنون ۳۰۰ میلیارد دلار  از ذخایر ما در خارج از کشور مصادره شده است.

س: به نظر شما چه رهیافتی از این وضعیت وجود دارد؟
پ: تمامی سیاست مالی و اقتصادی باید از نو فرموله شود. ضروریست که منابع و ذخایر ما به جای این که به حلقوم الیگارشی ریخته شود، باید صرف توسعه و تکامل  کشور و حمایت از شهروندان گردد.

معتقدیم که اولویت‌های اصلی ما  تکامل و توسعه  فناوری‌های پیشرفته و احیای  ظرفیت‌های تولیدی است که می‌تواند اقتصادی قدرتمند و مستقل پدیدآورد و برای این‌کار  سرمایه‌گذاری در تحقیقات پایه لازم است. من به نمونه  دانشگاه تحقیقات آکادمیک ملی سنت پطرزبورگ اشاره کردم که به نام  شورس آلفیورف شهرت دارد. این دانشگاه توسط  دانشمند برجسته، برنده جایزه نوبل و عضو حزب کمونیست تاسیس شد. این دانشگاه دو بخش ریاضیات و فیزیک را با یکدیگر متحد ساخته  و یک دانشگاه و یک نهاد تولیدکننده بسیار مدرن و دانش‌محور را به وجود آورده است.

من از اعضای کابینه دعوت کردم تا با چشم خود  ببینند چگونه  دانشمندان بزرگ با  جوانان با استعداد مشترکاً کار می‌کنند. پیشنهاد کردم دولت  لایحه پیشنهادی ما در مورد «فرهنگ برای همه»  را به تصویب رساند زیرا  سیستم کنونی  فرهنگی که برپایه کتاب‌های  درسی سوروس بنا شده، کشور را ویران خواهد کرد.
نتیجه آن را می‌توانید در اوکراین شاهد باشید. در کتاب‌های درسی اوکراین   از سال ۴ به بعد  نفرت علیه کشور ما، علیه هرچه که روسی و یا شوروی است و تحقیر  کسانی که در جنگ بزرگ میهنی  رزمیده بودند ، تبلیغ و ترویج می‌گردد. نازی‌ها و باندریست‌ها  که دست‌هایشان تا آرنج در خون  بود، مورد ستایش قرار می‌گیرند.

کوتاه کنم، لایحه قانونی پیشنهادی ما اکنون روی میز است و ما خواستار تصویب فوری آن هستیم.

بنابراعتقاد ما بخش‌های الکترونیک، ماشین ابزار، روباتیک و هوش مصنوعی  باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. ما نشان دادیم که چگونه می‌توان با چالش‌های ناشی از این بخش‌ها می‌توان مقابله کرد. ما پیشنهاداتی  از طرف مدیران و دانشمندان مهم RAS ارایه کردیم. در عین حال  ما توجه ویژه‌ای به کسانی که با فناوری اطلاعاتی سروکار دارند معطوف داشتیم . نباید آنها را از کشور رماند، بلکه  به آنها نزدیک شد و برنامه‌هاو چشم‌اندازهای واقعی به آنها عرضه کرد. ما بهترین‌ و با استعدادترین آنها را  زیر چتر حمایت خود می‌گیریم. بسیاری از کارشناسان و متخصصین که کشور را ترک کرده‌اند، آماده‌اند که به کشور بازگردند و از این رو ضروریست که  در رابطه با رفتار با آنها قوانین ویژه‌ای  تصویب شود.

چین نشان می‌دهد  که این کار چگونه ممکن است. چین ریاضی‌دانان، فیزیک‌دانان، برنامه‌ریزان چینی را از خارج مجدداً به کشور بازگرداند و با موفقیت در حال پیشروی است. در کشور ما  آفونین، کاشین، کولومایتسف، کلاشنیکف، نویکف و گاوریلف تجربیات چین را مورد بررسی قرار دادند. هریک از آنان در ملاقات با دولت  خطابه‌ای  در جهات مختلف برنامه مقابله با بحرانِ  پیشنهادیِ حزب کمونیست ارایه دادند.

س: آیا کابینه  پیشنهادات شما را جدی تلقی کرد؟
پ: پس از سخنان ما نخست وزیر می‌شوستین  شخصاً  اعلام کرد که  این ملاقات  بسیار ثمربخش بوده است. مطابق با بیش از یک دوجین پیشنهاداتی که ارایه کردم، نخست وزیر دستوراتی صادر کرد.

می‌شوستین هم‌چنین گفت که سیستمی جهت کنترل اجرای کلیه دستوراتی که به وزرا داده، ایجاد کرده است، که بسیار جالب توجه بود. علاوه برآن  او از تیم ما برای بازدید از  مرکز کنترل نامبرده که در نزدیکی  هتل اوکراین ایجاد شده، دعوت کرد.

س: آیا افزایش قیمت مواد غذایی نیز در این جلسه مطرح شد؟
پ: به نظر ما  تامین مواد غذایی بدون اجرای سه برنامه‌ای که  کاشین، کولومایتسف و کلاشنیکف  برآن تاکید داشتند، غیرقابل تصور است. این برنامه‌ها برپایه تجربیات  شرکت‌های دولتی آماده شده است. حتی در شرایط کنونی  که قیمت‌ها رو به فلک است، قیمت کالاهای این شرکت‌ها  بیش از ۵درصد افزایش نیافته است و علاوه برآن چه گوشت و یا مشتقات و فرآورده‌های شیر، پنیر و یا کنسرو مطابق با بهترین استاندارهای  شوروی تولید می‌شود .ما «اقشار» زاید  در سازماندهی تولید را از میان بردیم. نتیجه این شد که شرکت‌های ما  با کارایی زیاد تولید می‌کنند.

معتقدم که نمی‌توان معضل تامین موادغذایی را از بین برد، بدون این‌که  در هرمنطقه چنین شرکت‌هایی  ایجاد کرد.

علاوه براین،  برنامه ما برای رشد و توسعه پایدار  روستایی و ارتقای مهندسی کشاورزی، که به موقع از طرف  شورای دولتی به تصویب رسید.

تاکید کردیم که در شرایط سخت، فناوری بالا، علم و آموزش و هم‌چنین توسعه کشاورزی و ساختمان، موتورهای محرکه‌اند. اگر اکنون با وام‌های ارزان، ساخت و ساز را مورد حمایت قرار ندهیم، توسعه مراکز شهری و ایجاد شهرهای کوچک  غیرممکن خواهد شد.

توجه‌ویژه‌ای  به خطوط هوایی  غیرنظامی شده است. باید بگویم که میشوستین و مانتورف در این مورد که چگونه می‌توان بر مشکلات در این بخش فایق آمد، به طور مبسوط سخن گفتند. به آنها گفتم که از کلیه ۱۵ کارخانه تولید هواپیما بازدید کرده‌ام و می‌خواهم یادآور شوم که در اتحاد جماهیر شوروی سالانه   ۳۰ نوع هواپیمای  مختلف و ۱۵۰۰ هواپیمای غیرنظامی تولید می‌شد و حتی یکی از آنها دارای یک قطعه یدکی خارجی نبود!

ما مجموعه بسیار عالی  از هواپیماهای مختلف داشتیم. تا سال ۱۹۹۱، پیشرفته‌ترین هواپیمای تجاری  از آن ما بود که به طور کامل  آماده تولید انبوه بود. اما همه‌چیز به نفع بوئینگ و ایرباس ویران شد! و اکنون باید صنایع هوانوردی   فوراً بازسازی گردد. کشوری که دارای ۱۱ منطقه زمانی مختلف است نمی‌تواند  به هواپیمایی کشور دیگری تکیه کند.

ظاهراً اکنون  کابینه کلیه اهرم‌ها را به حرکت درآورده تا اوضاع را روبه راه سازد ولی متاسفانه وقت زیادی از دست رفته است.

و در پایان  ۴ اقدام برای حفاظت از شهروندان مورد توجه شدید من بود. تکرار می‌کنم، قبل از هرچیز ما نیازمند حداقل دستمزد  ۲۵ هزار روبل در  ماه هستیم، در غیر این‌صورت  روسیه رفته رفته از بین خواهد رفت. اقدام دوم کنترل قیمت‌ها برای نیازهای اولیه است. لایحه لازم که ما آماده کردیم اکنون در اختیار دولت است و باید فوراً به تصویب برسد!  اقدام سوم این که هزینه برق نباید بیش از ۱۰درصد درآمد خانوارها باشد و اقدام چهارم  لغو فوری  رفرم فاجعه بار بازنشستگی است.

این چهار اقدام  جو کشور را به مراتب بهترخواهد ساخت.

من همین طور به نخست وزیر گفتم  که ما چگونه خود را برای ۱۰۰-مین سالگرد  تاسیس اتحاد جماهیر شوروی آماده می‌کنیم. من کتاب  بلور رشد، در راه معجزه اقتصادی روسی را به او نشان دادم و او پیشنهاد کرد  با شرکت نهادهای  قدرت  اجزای اطلاعات در این اثررا مورد بررسی قرار دهیم. این کتاب ۱۵۰ سال تکامل روسیه را در کلیه مراحل آن جمع‌بندی کرده است و مدرن‌سازی لنینی-استالینی بین سال‌های ۱۹۲۹تا ۱۹۵۵  برجسته‌ترین مراحل است. در این مرحله زمانی  نرخ رشد  اقتصاد شوروی  ۱۳،۸٪ بود و جمعیت با وجود  جنگ هولناک ۴۶میلیون نفر افزایش یافت!

این نتیجه‌ای است که شوروی بزرگ به رهبری  حزب کمونیست به  آن رسید! و امروز ، مطمئنم که باید از این تجربه بیاموزیم.