Cyprus

قبرس، پلی برای حمله رژیم صهیونیستی به لبنان

تنها یک روز پس از اعلام بایدن مبنی بر ایجاد یک اسکله موقت در نوار غزه، هیاتی اسرائیلی به ریاست عوزی یتسحاقی، رئیس شرکت بنادر رژیم اشغالگر عازم قبرس شد تا با مسئولان این کشور درباره امکان خرید یکی از بنادر این جزیره، گفتگو کند.

گزارش رجانیوز پیرامون ایده آمریکا و اسرائیل در ایجاد یک گذرگاه دریایی جدید و اهداف آن؛ یکی در قبرس، یکی در غزه؛ آمریکا و اسرائیل به دنبال ایجاد کریدور دریایی در مدیترانه/ هدف کمک‌رسانی به غزه نیست، آن‌ها به دنبال کوچ اجباری فلسطینیان‌ند/ قبرس، پلی برای حمله رژیم صهیونیستی به لبنان

 

 

پس از اعلام بایدن مبنی بر طرح این کشور در ایجاد یک اسکله موقت در ساحل نوار غزه به منظور کمک‌رسانی به مردم این منطقه، رسانه‌های اسرائیلی در خبری اعلام کردند که این رژیم به دنبال خرید یکی از بنادر جزیره قبرس خواهد بود.

 

همزمانی این دو رویداد و سابقه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه (سوای از اقدامات نمایشی  و فریبکارانه) باعث شده است تا نسبت به هدف اصلی آن‌ها از این طرح، شک و تردیدهایی صورت گیرد.

 

سوای از تقلای رژیم در محاصره کامل نوار غزه و اشراف کامل آن بر این منطقه، همکاری آمریکا با اسرائیل در حمله احتمالی این رژیم به لبنان نیز از مواردی است که پیرامون ماهیت این طرح و اهداف آن مطرح شده است.

 

به گزارش رجانیوز؛ چندی پیش رئیس جمهور آمریکا در پیامی اعلام کرد که در جدیدترین مدل کمک‌رسانی خود به مردم غزه، درپی ایجاد یک اسکله موقت در نوار غزه بوده است تا از طریق آن روزانه ۲ میلیون وعده غذایی به مردم این منطقه کمک کند.

 

تنها یک روز پس از انتشار این خبر بود که روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی اعلام کرد که یک هیات اسرائیلی به ریاست «عوزی یتسحاقی»، رئیس شرکت بنادر رژیم اشغالگر عازم قبرس شد تا با مسئولان این کشور درباره امکان خرید یکی از بنادر این جزیره، گفتگو کند.

 

همزمانی این اتفاق با طرح جدید آمریکایی‌ها در ایجاد یک اسکله موقت در ساحل نوار غزه باعث شد تا نگرانی‌هایی پیرامون اهداف رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا نسبت به هر آنچه که قرار است در غزه رقم بزنند، شکل بگیرد.

 

اکنون پس از ۱۵۰ روز از تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، بیش از ۳۱ هزار نفر از ساکنین این منطقه به شهادت رسیده‌اند. سوای از این و به واسطه محاصره غیرانسانی رژیم، بجران گرسنگی به بزرگترین چالش این روزهای مردم غزه مبدل شده است. با وجود قحطی گسترده در نوار غزه و وضعیت فاجعه بار انسانی، اسرائیل از عبور هرگونه کمکی به این منطقه جلوگیری کرده و در اقدامی عجیب و غیرمستند، از کمک‌رسانی آنروا (آژانس کمک‌رسانی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی) با ادعای مشارکت ۱۲ نفر از کارمندان این آژانس در حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل ممانعت بعمل آورده است.

 

 

علاوه بر این رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش‌بس نیز با مطالبات زیاده‌خواهانه خود، خلل ایجاد کرد و فراهم شدن این مسیر برای کمک‌رسانی به مردم غزه را نیز دچار مشکل ساخت.

 

در چنین شرایطی رژیم صهیونیستی با خرید یکی از بنادر قبرس چند هدف را دنبال می‌کند که مسئله کمک‌رسانی به مردم غزه در نازل‌ترین درجه اهمیت قرار می‌گیرد و اساسا در ساختار محاسباتی رژیم، جز وزنه‌ای برای فریبکاری تلقی نخواهد شد.

 

ساری عرابی، نویسنده و پژوهشگر سیاسی معتقد است که ایده خرید بندری در قبرس، گامی بسیار جلوتر از تفکر کنونی آمریکا مبنی بر ایجاد اسکله دریایی برای دریافت کمک های بشردوستانه در باریکه غزه است که اسرائیل از این طریق ۴ هدف را پیگیری می‌کند؛

 

رژیم صهیونیستی در وهله اول تلاش دارد تا تا سلطه امنیتی و اقتصادی کامل خود بر غزه را تشدید کند. آن‌ها از این مفر به دنبال آنند تا کنترل هر آنچه که وارد باریک غزه می‌شود را در اختیار گرفته و نسبت به مبادی خروجی نیز اشراف داشته باشند. 

 

علاوه بر این رژیم صهیونیستی به این تحلیل رسیده است که وقایع هفت اکتبر و آنچه که اسرائیل در این جنگ از خوی وحشی‌گری خود به نمایش گذاشت، تصورات جدیدی درباره باریکه غزه ایجاد کرده است که دیگر هیچکس نمی‌تواند در مورد محاصره مداوم این باریکه سکوت کند. اکنون همه متوجه شده‌اند که یکی از دلایل انفجار۷ اکتبر، محاصره کامل غزه توسط اسرائیل است و از این رو، پس از پایان این جنگ، خود را ملزم به لغو محاصره باریکه غزه می‌بیند که اسرائیل هرگز چنین چیزی را قبول نخواهد کرد.

 

همچنین رژیم صهیونیستی درتلاش است تا فشارهای موجود بر مصر را کاسته و بار مسئولیت را در این معادله از دوش آن بردارد. این مسئله زمانی مهم تلقی خواهد شد که مصر پس از تراکم هزاران کامیون کمک‌رسانی در گذرگاه رفح به دلیل بازرسی های اسرائیل، به تنگنا افتاد و نسبت به افکار عمومی جهانی مورد بازخواست قرار گرفت. 

 

 

عرابی همچنین بر این باور است که از جمله اهدافی که اسرائیل به دنبال آن است، جریان امدادرسانی به باریکه غزه از طریق دریا و نه از گذرگاه رفح است تا بتواند ضمن بهبود وجهه خود، جنگ را نیز تداوم بخشد که به شدت با دیدگاه آمریکا از سیر وقایع باریکه غزه و ساخت اسکله موقت در ساحل این منطقه همخوانی دارد.

 

طرح آمریکا پیرامون ساخت یک اسکله در نوار ساحلی غزه و همزمانی آن با خرید یک بندر در قبرس توسط رژیم صهیونیستی باعث شد تا نسبت به صحت هدف ادعایی آن‌ها شک و تردید ایجاد شود. یک منبع مصری در گفتگو با العربی الجدید اعلام کرد که مصر نگران این است که این بندر به محلی برای اخراج ساکنان غزه از این منطقه تبدیل شود و در نتیجه آینده مسئله فلسطین را به طور کامل تهدید کند.

 

در این راستا عصام عبدالشافی، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل گفت: طرح دولت آمریکا صرفا فقط یک روش برای امدادرسانی نیست. اگر ما بخواهیم درباره روش‌های امدادرسانی صحبت کنیم سه گذرگاه زمینی مستقیم بین مصر و اراضی اشغالی فلسطین داریم که مهمترین آن گذرگاه رفح است که در حال حاضر هزاران تُن کمک غذایی در آنجا وجود دارد و بین آن و غزه تنها چند متر فاصله است، در حالی که بین نزدیک‌ترین بندر در قبرس یعنی بندر لارناکا با نوار غزه ۴۳۰ کیلومتر فاصله‌ وجود دارد.

 

وی گفت: اهداف دیگری وجود دارد که اعلام نمی‌شود و چه بسا یکی از این اهداف طرح کوچاندن فلسطینی‌ها باشد چرا که در نهایت راه‌هایی برای نقل و انتقال بین دو طرف وجود خواهد داشت و همین مسئله باعث می‌شود تا آمریکا و شرکایش در این پروژه بخواهند افرادی را منتقل کنند و این مسئله زمینه را برای عملیات نظامی در شهر رفح نیز آماده خواهد کرد.

 

 

عمار فاید، پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین‌الملل نیز گفت: هدف از ایجاد گذرگاه دریایی قبرس امدادرسانی نیست. اگر کسی به دنبال امدادرسانی است چرا گذرگاه‌های زمینی موجود را نادیده می‌گیرد. دلیل پافشاری بر این مسئله را نمی‌دانم اما احتمالا هدف از این مسئله ایجاد مکانیسم‌های جدید برای ورود کمک‌ها و بعدا روند بازسازی است که هیچ ارتباطی با حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین نداشته باشد. بعید نیست که گذرگاه دریایی قبرس با تصمیمات اسرائیل درباره مرزهای مصر و فلسطین یا ایجاد مسیرهایی برای مهاجرت از نوار غزه ارتباط داشته باشد.

 

این پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین‌الملل تأکید کرد: این بندر برای مهاجرت به خارج تحت عناوین انسانی همچون معالجه، تحصیل یا کار ایجاد خواهد شد و راه مستقیمی را به اروپا فراهم خواهد کرد اما این مسئله نیز با این فرض انجام می‌شود که اروپا طرح کوچاندن فلسطینی‌ها را قبول کند. مسئله مهم این است که کابینه جنگ اسرائیل هنوز این طرح را رها نکرده است.

 

همچنین حسن ایوب، استاد سیاست بین‌الملل در دانشگاه نجاح نیز معتقد است که این اقدام خطرات واقعی مربوط به جابه‌جایی اجباری خاموش و سیستماتیک جمعیت نوار غزه را به دنبال خواهد داشت. این استاد سیاست بین‌الملل تاکید کرد: موضوع در چارچوب یک طرح سیستماتیک قرار می‌گیرد که با استفاده از سلاح گرسنگی و تخریب زیرساخت‌های نوار غزه و تبدیل آن به مکانی نامناسب برای زندگی و سپس واگذاری موضوع کمک‌های بشردوستانه به اسرائیل آغاز می‌شود که به معنای دور زدن قوانین بین‌المللی و تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری و تسهیل کار تل‌آویو و متحدان اروپایی و آمریکایی آن برای اقدام در کمک به کسانی است که می‌خواهند نوار غزه را از طریق کریدور دریایی ترک کنند.

 

حمله به لبنان، بازگرداندن ساکنان شمالی فلسطین اشغالی و مقابله با از کارافتادن احتمالی بندر حیفا؛ این هدف اصلی رژیم صهیونیستی از احداث بندر جدید دریایی در قبرس است

 

 اما آنچه که اسرائیل به مثابه هدف اصلی خود در خرید یکی از بنادر قبرس مد نظر قرار داده، متفاوت از چیزی است که در راستای کنترل کامل این رژیم بر کمک‌رسانی به غزه تعریف شده است. 

 

روزنامه عبری اسرائیل هیوم پیرامون این مسئله اعلام کرد که اسرائیل قصد دارد ظرف ۶۰ روز، تاسیس یک بندر در قبرس را تکمیل کند تا در صورت حمله حزب‌اللّه به بندر حیفا و از کار افتادن این بندر، اسرائیل راه دیگری برای دریافت کمک‌های تسلیحاتی داشته باشد.

 

این رسانه صهیونیستی ادامه داد که هیاتی از وزارت حمل و نقل اسرائیل با هدف ساخت بندر در قبرس که صدها میلیون دلار هزینه خواهد داشت، عازم این کشور شده است. این بندر به طور کلی توسط اسرائیل اداره خواهد شد و بازرسی‌های امنیتی آن به شرکت‌های تابعه اسرائیل سپرده می‌شود.

 

اسراییل هیوم تصریح کرد که هدف اصلی از ساخت این بندر، مقابله با وضعیتی است که در آن بندر حیفا در وضعیت جنگی با حزب‌اللّه از کار می‌افتد.

 

 

طبق این ادعا باید بر این امر صحه گذاشت که راه‌اندازی بندر اسرائیل در قبرس به مثابه تدارک این رژیم برای آغاز جنگی همه‌جانبه در شمال خواهد بود. این بندر یک ضرورت فوری برای جلوگیری از وضعیتی است که در آن کالاها و تجهیزات در طول جنگ به اسرائیل نرسد.

 

روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت چند روز قبل به نقل از فرمانده منطقه شمالی ارتش صهیونیستی مدعی شد که این ارتش درحال تقویت آمادگی خود برای حمله احتمالی به لبنان بوده و به بازگرداندن ساکنان شهرک‌های شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) پایبند است.

 

ادعای رسانه‌ها و مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی درحالی است که پیش از این برخی از مقامات سیاسی اسرائیل نیز لفاظی‌های دامنه‌داری علیه لبنان و حمله به این کشور انجام داده بودند. این مواجهه اما پس از گذر زمان و بروز ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به حضور توامان در دو جبهه، شکل دیگری به خود گرفت و افرادی چون نتانیاهو و گالانت مجبور به عقب‌نشینی شدند.

 

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که در ماه‌های ابتدایی جنگ غزه دائما لبنان را نسبت به حمله‌ای همه‌جانبه تهدید می‌کرد و از توانایی ارتش رژیم مبنی بر حمله به عمق ۵۰ کیلومتری خاک بیروت سخن می‌گفت، پس از درک توان نظامی حزب‌اللّه لبنان و ناتوانی ارتش اسرائیل در مواجهه با آن، ضمن عقب‌نشینی از مواضع سابق خود تاکید کرد: اسرائیل آماده حل مسائل با حزب‌اللّه از طریق دیپلماتیک است. در برابر حزب‌اللّه باید با آنها به یک توافق سیاسی برسیم، زیرا نمی‌توانیم آنها را به طور کامل نابود کنیم.