به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری در حاشیه بیست و چهارمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در دیدار «ولادمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، ضمن قدردانی از پیامهای تسلیت و ابراز همدردی دولت و ملت روسیه در پی فقدان رئیس جمهور شهید آیتالله رئیسی، روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه را عمیق، راهبردی و تغییرناپذیر توصیف کرد و با اشاره به نقش و تاثیر این روابط مستحکم بر تحولات جهانی گفت: امروز روابط راهبردی و استراتژیک ایران و روسیه، معادلات قدرت در جهان را تغییر داده و نظم ناعادلانه مبتنی بر یکجانبهگرایی را به چالش کشیده است.
وی در ادامه با گرامیداشت یاد رئیس جمهور شهید و تجلیل از تلاشهای ایشان در زمینه استحکامبخشی به روابط با کشورهای همسو و همسایه تصریح کرد: شهید رئیسی با رویکرد تحولی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و اولویتدهی به توسعه روابط با همسایگان، فصل جدیدی در روابط تهران و مسکو گشود که نه تنها دو کشور بلکه منطقه و جهان از آن نفع خواهند برد.
سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به همکاریهای رو به گسترش ایران و روسیه به ویژه در بخش اقتصادی، تجاری و حمل و نقل و انرژی، بر ضرورت تسریع در تکمیل مبانی حقوقی همکاری جامع دو کشور و تصویب و اجرایی شدن آن تاکید کرد.
تقویت تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا، پیگیری و اجرای کریدور شمال-جنوب و همچنین تقویت همکاریهای دو کشور در زمینه انرژی، شامل نفت و گاز از دیگر محورهای مهم سخنان مخبر در دیدار با رئیس جمهور روسیه بود.
ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار رابطه دو کشور را دوستانه، ناگسستنی و تغییرناپذیر عنوان کرد و ضمن ابراز خرسندی از افزایش سطح همکاریهای دو کشور به ویژه در بخش اقتصادی و تجاری، امضای توافقنامه تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا را گامی مهم در جهت توسعه بیشتر این همکاریها و زمینهای مناسب جهت بهرهمندی بیشتر از تعاملات با کشورهای عضو این اتحادیه دانست.
رئیس جمهور روسیه در ادامه با اشاره به مواضع مشترک دو کشور درباره مسائل منطقهای و بینالمللی از جمله در زمینه تلاش برای شکلگیری جهان چند قطبی، بر حمایت روسیه از پیشنهاد پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا به عنوان عضو ناظر تاکید کرد.
پوتین همچنین ضرورت تقویت همکاریهای دو کشور در زمینه انرژی، شامل نفت و گاز و همچنین تکمیل و بهرهبرداری از پروژه مشترک خطآهن رشت-آستارا را مورد تاکید قرار داد.
رئیس کل بانک مرکزی از آمادگی ایران برای ایجاد نهاد مالی مشترک میان
کشورهای عضو بریکس و اراده جدی ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای محلی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در جمع فعالان اقتصادی روسیه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری های بانکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیت های نهادهای منطقه ای و ارزهای محلی برای دوری جستن از تحریم های ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی بین المللی، خواستار تشکیل نهادی مشابه نهاد مالی “FATF” میان کشورهای عضو بریکس شد و بر آمادگی ایران برای در اختیار قرار داد امکانات فنی برای عضویت روسیه در اتحادیه پایاپای اسیایی تاکید کرد.
فرزین که به منظور توسعه مناسبات پولی و بانکی میان ایران و روسیه به سن پترزبورگ سفرکرده است صبح امروز در کنکره مالی روسیه که با حضور خانم نابیولینا رییس بانک مرکزی روسیه و جمعی از فعالان اقتصادی این کشور برگزار شد؛ افزود: هم اکنون تمامی مقررات مرتبط با پولشویی مطابق با قوانین بین المللی در ایران رعایت می شود و ایجاد نهادی مشابه “FATF” در میان کشورهای عضو بریکس فرصت بسیار خوبی برای توسعه همکاری های بانکی میان کشورهای عضو است.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: اراده رهبران سیاسی ایران و روسیه برای استفاده از ارز های محلی در مبادلات تجاری جدی است و اگر بتوانیم در مبادلات بین روسیه، ایران، چین و سایر کشورها از روبل، یوآن، درهم و ریال استفاده کنیم، مانع بزرگی در تجارت دو کشور برداشته خواهد شد و منجر به تقویت ارتباط دو کشور می شود و سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دو کشور می توانند اشتراکات بیشتری با هم داشته باشند.
وی افزود: اتحادیه پایاپای آسیایی (ACU) فرصت بسیار خوبی برای حذف دلار از معاملات میان کشورهای عضو است که هم اکنون کشورهای مثل “هند” و “پاکستان” هم عضو این اتحادیه هستند اخیرا نیز “بلاروس” تقاضای عضویت در این اتحادیه را مطرح کرده است و از روسیه نیز دعوت می کنیم که به اتحادیه بپیوندد.
فرزین ادامه داد: ایران در سال ۲۰۲۳ با دستیابی به نرخ رشد ۵ درصد دست یافت، این نرخ بالاترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای منطقه است و ایران را در سطح ۱۰ نرخ رشد برتر جهانی در این سال قرار می دهد ضمن اینکه در این سال شاهد کاهش نرخ تورم از ۵۹ درصد به ۲۳ درصد بوده ایم.