ISIS

هجرت رقه ۲۰۱۷

تارنگاشت عدالت

 

نویسنده:مایکل کوسودفسکی
برگرفته از:گلوبال ریسرچ
۲۰ مارس ۲۰۲۱

 

«معامله مخفی» ائتلاف ایالات متحده برای فراهم آوردن امکان فرار تروریست‌های داعشی
 

۱۸ −۱۹ مارس ۲۰۲۱؛ ده سال پیش. این هفته سالگرد آغاز جنگ آمریکا و ناتو علیه سوریه است. افکار ما با مردم سوریه است. ایالات متحده قصد پیگرد تروریست‌ها در سوریه را ندارد. واشنگتن همچنان از تروریست های وابسته به القاعده پشتیبانی می کند. این مقاله حکایت مهاجرت ۲۰۱۷ از رقه است که اولین بار در نوامبر ۲۰۱۷ منتشر شد

.وزیر دفاع جیمز ماتیس  “سگ دیوانه” در ماه مه ۲۰۱۷ بر عزم واشنگتن برای نابودی تروریست های داعش تاکید کرد. او گفت: هدف ما این است که جنگجویان خارجی در جنگ برای بازگشت به شمال آفریقا، به اروپا، به آمریکا، به آسیا و به آفریقا زنده نمانند.  ما اجازه این کار را نخواهیم داد ((نقل از  گزارش BBC  با عنوان راز کثیف رقه)

این “روایت سیاسی” پنتاگون بود. ولی  واقعیت ناگفته این است که عمو سام در واقع برای نجات دولت اسلامی کمر همت بسته بود. این تصمیم به احتمال زیاد توسط پنتاگون گرفته شد و نه وزارت امور خارجه ایالات متحده.

1

بی بی سی  طی گزارشی تحت عنوانراز کثیف رقه ، افشأ کرد که ائتلاف تحت رهبری آمریکا، مهاجرت تروریست های داعش و اعضای خانواده آنها را از سنگرهای خود در رقه در شمال سوریه تسهیل کرد .

is

اسکرین شات گزارش BBC

در حالی که گزارش بی بی سی روی جزئیات عملیات قاچاق کالا متمرکز شده بود، با این حال وجود  “معامله محرمانه”  ایالات متحده و همپیمان بی عیب ونقص انگلیسی آن را برای فرار تروریست ها از رقه را تأیید می کند.

3

اسکرین شات گزارش بی بی سی

معامله برای فرار جنگجویان داعش از رقه پایتخت عملاً خلافت خود خوانده – توسط مقامات محلی تنظیم شده بود.  این کار پس از چهار ماه درگیری رخ داد که باعث از بین رفتن شهر و تقریباً خالی شدن ان از مردم شد.  این معامله قرار بود  جان مردم و مبارزان عرب، کرد و سایر مبارزان مخالف داعش را نجات دهد و جنگ را به پایان رساند.

اما صدها جنگجوی داعشی را نیز قادر به فرار از شهر کرد.  در آن زمان ، نه ائتلاف تحت رهبری آمریکا و انگلیس و نه ارتش آزاد سوریه که مورد حمایت آنهاست، نمی خواستند به سهم خود در این معامله اعتراف کنند.

آیا این پیمان که به عنوان راز کثیف رقه نام گرفت تهدیدی برای دنیای خارج ایجاد کرده است – توافق نامه ای که به ستیزه جویان این امکان را داده است که به طور وسیع دامنه عملکرد خود را در سراسر سوریه و فراتر از آن بگسترند؟

کوشش‌های فراوانی صورت گرفت تا این راز  از دنیا پنهان بماند. اما بی بی سی با ده ها نفر که در کاروان هجرت حضور داشتند و یا آن را مشاهده کردند و همچنین با افرادی که در انجام این معامله سهیم بودندُ صحبت کرد. …

این اقدامات زیاد به تخلیه  شهر شباهت نداشت بلکه مهاجرت [به اصطلاح] دولت اسلامی بود. (کوئنتین سامرویل” و “ریام دالتی” ،  راز کثیف رقه ، بی بی سی ، نوامبر ۲۰۱۷ )

هواپیماهای جنگی ائتلاف تحت رهبری آمریکا تخلیه تروریست های داعش را رصد می کرد، اما مشخصاً کاروان اتوبوس‌ها و کامیون ها توسط نیروهای ائتلاف بمباران نشد.

«نیروهای ائتلاف اکنون تأیید می کنند که پرسنلی روی زمین نداشتند و کاروان  مهاجرین را از هوا رصد می کردند (اما بمباران هوایی واقعی کاروانها صورت نگرفت)…»

بنا بر تحقیقات بی بی سی ، ائتلاف اکنون به نقش خود در این معامله اعتراف می کند … ” ((همانجا)

برای نیروی هوایی ایالات متحده عملیات ساده‌ای بود اگر آنها می خواستند کاروان اتوبوس‌ها و کامیون‌های داعش را نابود کنند. از طرف دیگر، آنها می‌توانستند بجای تخریب کاروان‌های کامیون و اتوبوس (برای به حداقل رساندن تلفات جانی) راه را مسدود کنند و ستیزجویان خارجی را دستگیر و زندانی نمایند.

مقامات آمریکایی تلویحاً ادعا کردند که در مذاکرات شرکت نداشتهاند و بنابراین نمی توانستند از خروج تروریست ها جلوگیری کنند:

سرهنگ “رایان دیلون”، سخنگوی عملیات حل و فصل ائتلاف غربی علیه داعش، می گوید: “ما نمی‌خواستیم کسی آنجا را ترک کند.”

او می گوید: “این به سوری ها مربوط می‌شد- آنها کسانی هستند که می جنگند و جان خود را از دست می‌دهند و باید در مورد عملیات تصمیم بگیرند.”

به گفته سرهنگ “دیلون” یک افسر غربی در مذاکرات حضور داشت، ولی آنها “مشارکت فعالی” در بحث ها نداشتند .… (همان‌جا)

آنچه آشکار است این بود که بیشتر جنگجویان داعش از کشورهای خارجی فراوانی آمده بودند و این امر به یک برنامه جذب و آموزش دقیق سازمان یافته اشاره داشت:

«… تعداد زیادی از آنها خارجی بودند. از  فرانسه، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، یمن، عربستان سعودی، چین، تونس، مصر  و غیره…»

«…اکثر آنها خارجی بودند اما شهروند سوری  نیز در بین آنها حضور داشت.…»

«او اکنون به ازای هر نفر ۶۰۰ دلار (۴۶۰ پوند) و برای یک خانواده حداقل ۱۵۰۰ دلارپول خواستار بود».

«در این مشاغل ، مشتریان شرط و شروطی نمی‌پذیرند. اما “عماد” می گوید او “فرانسوی ، اروپایی ، چچنی ، ازبکی” هم در بین مسافران خود داشته است.»

وی می گوید: “برخی به فرانسه ، دیگران به انگلیسی ، برخی دیگر به زبان خارجی صحبت می کردند.»

roghe

اسکرین شات مقاله BBC

گزارش بی بی سی طرحی را که با دقت برای تخلیه ایمن تروریست ها تدوین شده بود مطرح می کند. توضیح رسمی این بود که این معامله توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که مورد حمایت ایالات متحده است پیشنهاد شده بود.  ائتلاف به رهبری آمریکا با تکیه به اصل”بگذار رخ دهد، برای جلوگیری از مهاجرت و قاچاق جنگجویان خارجی از رقه دخالت نظامی نکرد.

جای تعجب نبود.  از همان ابتدا در سال ۲۰۱۴ ، داعش با حمایت فعال عربستان سعودی تحت حمایت ائتلاف تحت رهبری آمریکا قرار گرفت.  ایالات متحده و متحدانش حامیان مالی خلافت اسلامی (داعش) هستند.

سلاح، آموزش، تدارکات: داعش یک ساختار اطلاعاتی ایالات متحده است. تروریست های داعش پیاده نظام آمریکا در ناتو هستند.

بمبگذاری‌های عراق و سوریه به رهبری آمریکا – تحت عنوان جعلی “جنگ علیه تروریسم” – متوجه داعش نبود. تروریست ها توسط ائتلاف تحت رهبری آمریکا محافظت می شدند. هدف ناگفته، کشتن غیرنظامیان و از بین بردن زیرساخت های غیرنظامی سوریه و عراق بود.

آشناپنداری(Deja-vu)  

مهاجرت داعش از رقه ، سوریه (۲۰۱۷) در مقابل مهاجرت القاعده “مبارزان دشمن” از کندوز ، افغانستان(۲۰۰۱)

آیا الگویی در تخلیه تروریست های مورد حمایت آمریکا وجود دارد؟

نگاهی به جنگ دیگر به رهبری آمریکا. افغانستان در سال ۲۰۰۱. هدف ایالات متحده در نهایت محافظت از “سازمان‌های اطلاعاتی” خود بود.

هجرت “رقه در اکتبر ۲۰۱۷  شباهت زیادی به فرار در نوامبر ۲۰۰۱ از کندوز داشت که به دستور دونالد رامسفلد صورت گرفت.  در هر دو مورد، هدف پنتاگون و سیا سازماندهی فرار (و جابجایی) جنگجویان خارجی جهادگرای مورد حمایت خود بود.

در اواخر نوامبر ۲۰۰۱، به گفته “سیمور م. هرش”، اتحاد شمال که با حملات هوایی ایالات متحده پشتیبانی می‌شد، کنترل شهر کوهستانی کندوز در شمال افغانستان را در دست گرفت:

«هشت هزار نفر یا بیشتر در آخرین روزهای محاصره، در داخل شهر محبوس شده بودند که تقریبا نیمی از آنها پاکستانی بودند.  بقیه افراد را افغان ها، ازبک ها، چچن ها و مزدوران مختلف عرب تشکیل می دادند» (سیمور ام. هرش ، گریز، نیویورکر ، ۲۸ ژانویه ۲۰۰۲.)

همچنین در میان این جنگجویان چندین افسر ارشد ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی پاکستان نیز حضور داشتند که توسط ارتش پاکستان به صحنه جنگ اعزام شده بودند.  حضور مشاوران عالی رتبه نظامی و اطلاعاتی پاکستان در صفوف طالبان / نیروهای القاعده معلوم و از طرف واشنگتن تأیید شده بود.

پرزیدنت بوش اشاره کرده بود: « ما آنها را دود خواهیم کرد. آنها در حال فرارند و ما آنها را دادگاهی خواهیم کرد.»  CNN ،  ۲۶ نوامبر ۲۰۰۱.  ولی آنها هرگز دود نشدند بلکه  به محیط امنی انتقال یافتند.

به دستور دونالد رامسفلد ، وزیر دفاع وقت، نیروهای آمریکایی در ارتباط با ارتش پاکستان، مهاجرت (انتقال هوایی) جنگجویان القاعده را تسهیل کردند:

«دولت به فرماندهی مرکزی ایالات متحده دستور داد یک راهرو هوایی ویژه برای کمک به ایمنی پروازهای نجات پاکستان از کندوز به گوشه شمال غربی پاکستان ایجاد کند»

«به گفته یک مقام بلندپایه سابق دفاعی آمریکا، پرواز هوایی به دلیل ادعای پاکستانی ها مبنی بر اینکه “در آنجا مأمورین اطلاعاتی و مخفی حضور دارند که باید از آنجا خارج شوند” تصویب شد.» (سیمور هرش ، همانجا)

به عبارت دیگر ، روایت رسمی این بودکه : «ما تصمیم نگرفتیم بلکه سازمان جاسوسی پاکستان به ما کلک زد.».

از حدوداً ۸۰۰۰ نفر یا بیشتر ، ۳۳۰۰ نفر خود را به اتحاد شمال تسلیم کردند، به طوری که بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ از جهادگریان “مفقودالاثر” ماندند.  طبق تحقیقات هرش، براساس منابع اطلاعاتی هند، حداقل ۴۰۰۰ نفر از جمله دو ژنرال ارتش پاکستان از منطقه خارج گشتند.

و باز همان حس انکار همیشگی حاکم بود. مقامات آمریکایی اعتراف کردند که: «آنچه که قرار بود یک تخلیه محدود باشد، ظاهراً از کنترل خارج شد و به عنوان یک پیامد ناخواسته، تعداد نامعلومی از طالبان و مبارزان القاعده موفق شدند به این مهاجرت بپیوندند» (به نقل ازهرش، همانجا)

تخلیه ناخواسته” جنگجویان القاعده؟

 “تروریست ها” و “سازمانهای اطلاعاتی” 

گزارش سیمور هرش را در “فرار” از کندوز در رابطه با تخلیه هسته سخت مبارزین القاعده و طالبان با حمایت مالی ایالات متحده، با  “فرار” جنگجویان داعش از شهر محاصره شده رقه در شمال سوریه، را مقایسه کنید.

مبارزین القاعده خارجی و پاکستانی به شمال پاکستان منتقل شدند، یعنی به مناطقی که بعدها مورد حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا قرار گرفت.  بسیاری از این جنگجویان همچنین در دو گروه اصلی تروریستی کشمیری، یعنی لشکر طیبه (“ارتش پاک”) و جیش محمد (“ارتش محمد”) گنجانده شدند.

مقصد بعدی جنگجویان خارجی که با حمایت ارتش آمریکا از رقه تخلیه شده اند کجاست؟