تحریمهای تحمیل شده بر روسیه برای کشورهای غربی نیز پیآمدهایی داشته است.
از آغاز تحمیل تحریمهای چندین کشور علیه مسکو به علت عملیات ویژه نظامی اخیر روسیه، پیآمدهای شدیدی در بازارهای کشورهای غربی احساس شده است.
طبق گزارشهای کارشناسان غربی، بخش نفت، و همراه آن بخش انرژی به طور جدی صدمه دیده است. تحمیل تحریمهای کشورهای اروپایی بر بازار بنزین تأثیر گذاشته است.
از آنجا که سرمایهگذاران به دنبال مکان امنی برای داراییهایشان هستند و مسکو با تحریمهای روزافزون روبهروست، هنوز تردیدهایی باقی مانده است. با وجود وضعیت جنگی در اوکرائین، نگرانی فزایندهای در باره اثر آن بر تولید نفت به وجود آمده است.
از آنجا که روسیه هنوز یکی از بزرگترین صادرکنندگان انرژی در جهان است، قیمتها بر مبنای احتمال اینکه ایالات متحده واردات سوخت از مسکو را وتو کند، صعود کرد. شرکت شل اعلام کرد معاملات نفت و گاز طبیعی با روسیه را به حالت تعلیق درآورده است و از بسته شدن خدمات پمپ بنزینها و دیگر دوایر عملیاتی در کشور خبر داد.
درگیریهای اوکرائین شکاف منطقهای خاورمیانه را وخیمتر کرد. اگرچه بسیاری از کشورها به انتقال تجهیزات نظامی به نیروهای اوکرائین ادامه میدهند، کشورهای غربی تقاضای ایجاد منطقه پرواز ممنوع از سوی کیف را رد کردند، امری که میتوانست بر تجارت جهانی تأثیر به مراتب بیشتری بگذارد.
طی روزهای گذشته فرار اوکرائینیها به کشورهای همسایه مانند لهستان، رومانی و مولداوی ادامه یافت. از آغاز عملیات ویژه روسیه تا کنون بیش از ۱.۷ میلیون نفر کشور را ترک کرده اند.