تارنگاشت عدالت
نویسنده: دِلفین شیکِس
برگرفته از: گرانما انگلیسی
۱۸ دسامبر ۲۰۲۴
عملیات «پیتر پَن» (Peter Pan) خانوادههایی را قربانی کرد که قرار بود در اصل به آنها کمک کند. پدر و مادرهایی که میترسیدند حق حضانت بر فرزندان خود را در کوبا از دست بدهند، در واقع آنرا در ایالات متحده از دست دادند.
عملیات پیتر پن یکی از عجیبترین، خبیثترین و غیر انسانیترین اقدامات جنگ روانی علیه کوبا بود که از سوی سیا (آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا) برای قاچاق بیش از ۱۴۰۰۰ کودک بین ۶ تا ۱۲ سالۀ این کشور، از طریق دروغ و فریب، به اجراء گذاشته شد.
این کودکان از طریق والدینشان به گروههای کلیسای کاتولیک تحویل داده شده بودند تا، بدون همراه، آنها را به میامی، آمریکا و اسپانیا ببرند.
در ۲۶ دسامبر ۱۹۶۰، عملیات پیتر پن با خروج پنج کودک از هاوانا با پرواز ۴۲۲ هواپیمایی پان آمریکن آغاز شد که در ساعت ۴:۳۰ بعدازظهر در میامی فرود آمد. آن روز در آنجا از سوی «کشیش برایان او والش»، که یکی از معماران اصلی این عملیات شیطانی بود، مورد استقبال قرار گرفتند.
نخستین عزیمت کودکان کوبایی به میامی از مسیر «وارادِرو»، به عنوان بخشی از عملیات پیتر پن. عکس: آرشیو گرانما
امروز، چنین عملی، یعنی این که والدین فرزندان خردسال خود را به افراد ناشناسی تحویل دهند که کاملاً تنها و در درماندگی کامل و حتی بدون تسلط اولیه به زبان محلی به جایی فرستاده شوند، غیر قابل درک و غیر قابل باور است. اما متأسفانه چنین اتفاقی افتاد.
این امر چگونه ممکن شد؟ به «لطف» اقدامات فریبکارانه و دروغ پراکنیهای وزارت امور خارجه (آمریکا)، سیا، ضدانقلاب داخلی و خارجی و نیز سازمانهای کاتولیک، که از جمله انتشار گزارش دروغین مبنی بر اینکه حکومت انقلابی فرزندان آنها را از پدر و مادرشان میگیرد و آنها را از حقوق والدین محروم میکند.
کودکان در فلوریدا قبل از اسکان مجدد در چندین اردوگاه جوانان کاتولیک اسکان داده شدند. عکس: آرشیو گرانما
در سال ١۹۶٠، وضعیت کشور با مبارزه مداوم علیه بورژوازی، طبقه متوسط و سایر اقشاری که از قوانین انقلابی متأثر بودند، مشخص میشد. اقشاری که با اقدامات ضدانقلابی، خرابکاری و اطلاعات کذب سعی در ایجاد فضای ناامنی در بین مردم داشتند، که از جمله باید به سلب اعتماد به انقلاب و رهبران آن منجر میشد.
معلوم شد که از ۲۶ دسامبر ۱۹۶۰ تا ۲۸ فوریه ۱۹۶۲ در مجموع ۷.۷۷۸ کودک به طور پنهانی و به تنهایی وارد فلوریدا شده بودند.
عملیات پیتر پن خانوادههایی را قربانی کرد که قرار بود به نفع آنها عمل کند. والدینی که میترسیدند حق حضانت بر فرزندان خود را در کوبا از دست بدهند، در نهایت فرزندانشان را در ایالات متحده از دست دادند. بسیاری از آنها هرگز به خانواده خود ملحق نشدند. و دیگرانی که هنوز ناپدید مانده اند.
مونسینور «ادواردو بوزا ماسویدال» با یک پسر سه ساله کوبایی در اردوگاه فلوریدا در سال ١۹۶٣. عکس: دانشگاه بری