تصویری ندارد

داستان مردم آمریکا، جلد سوّم

 نویسنده: هوارد زین ,  دسته بندی: انتشارات عدالت  مترجم: خ. طهوری و م. هادی  برچسب ها: آمريکاهوارد زین |  دانلود کتاب
 توضیحات:
 
نویسنده: پرفسور هوارد زین
مترجم: خ. طهوری، م. هادی
 
 
 

چنین صداهایی پس از حمله‌ی ۱۱ سپتامبر به طور عمده از رسانه‌های آمریکایی رانده شد. ولی صدایی پیش‌گویانه بود و دست‌کم این امکان وجود داشت که پیام اخلاقی تاثیرپذیری که در آن بود، بتواند در میان مردم آمریکا پراکنده شود، هنگامی که بیهودگی پاسخ خشونت با خشونت برای همه آشکار می‌شد. اگر تجربه‌ی تاریخی اصلا معنایی داشت، بنابراین آینده‌ی صلح و دادگری در آمریکا نمی‌توانست به خواست خوب دولت بستگی داشته باشد. آن اصل دمکراتیک که در واژه‌های اعلامیه‌ی استقلال به روشنی بیان شده است، می‌گوید، دولت در رده‌ی دوم است و مردمی که دولت را تشکیل می‌دهند، در رده‌ی نخست. بنابراین آینده‌ی دمکراسی به مردم بستگی دارد و از آگاهی رو به رشد آنان برای رفتاری صادقانه با دیگر مردمان در سراسر جهان.

جلد سوّم و پایانی کتاب «داستان مردم آمریکا» در هفت بخش:
* سورپرایز (رویدادهای غیرمترقبه)
* خارج از کنترل
* سازش بین دو حزب
* ایستادگی پنهان
* قیام در پیش
* پرزیدنت کلینتون
* انتخابات سال ۲۰۰۰ و «جنگ علیه تروریسم»

منتشر شد. در آخر این کتاب می‌خوانیم:
… سه سال پیش از رویدادهای هراسناک ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ستوان یکم پیشین نیروی هوایی ایالات متحده، روبرت بومن که ۱۰۱ ماموریت جنگی بر آسمان ویتنام پرواز کرده بود و دیرتر اسقف کاتولیک شد، بمب‌گذاری تروریست‌ها را در سفارت‌خانه‌های آمریکا در کنیا و تانزانیا را تفسیر کرده و در مقاله‌ای در گزارشگر سراسری کاتولیک (National Catholic Reporter) در بارۀ ریشه‌های تروریسم نوشت: «ما مورد نفرت نیستیم، چون که از دمکراسی نگهداری می‌کنیم، به آزادی ارج می‌گزاریم یا حقوق بشر را گرامی می‌داریم. ما منفور هستیم، زیرا که دولت ما این چیزها را از مردم کشورهای جهان سوم دریغ می‌کند، شرکت‌های فراملیتی ما بر مواد اولیه آنها را غارت می‌کنند. این نفرتی را که ما خود بذرش را افشانده ایم، اکنون به شکل تروریسم به خود ما باز می‌گردد. … به جای آنکه پسران و دخترانمان را به سراسر گیتی گسیل داریم تا عرب‌ها را بکشند که ما بتوانیم نفت زیر شن‌هایشان را داشته باشیم، باید آنها را بفرستیم تا ساختارهای زیربنایی‌شان را دوباره بسازند،آب آشامیدنی پاک برایشان آماده کنند و کودکان گرسنه را سیر کنند. …»
 
سخن کوتاه: باید به جای بدی، نیکی کنیم. چه کسی می‌خواهد جلویمان را بگیرد؟ چه کسی می‌خواهد از ما نفرت داشته باشد؟ چه کسی می‌خواند ما را بمباران کند؟ این واقعیتی است که مردم آمریکا باید آن را بشنوند.
 
چنین صداهایی پس از حمله‌ی ۱۱ سپتامبر به طور عمده از رسانه‌های آمریکایی رانده شد. ولی صدایی پیش‌گویانه بود و دست‌کم این امکان وجود داشت که پیام اخلاقی تاثیرپذیری که در آن بود، بتواند در میان مردم آمریکا پراکنده شود، هنگامی که بیهودگی پاسخ خشونت با خشونت برای همه آشکار می‌شد. اگر تجربه‌ی تاریخی اصلا معنایی داشت، بنابراین آینده‌ی صلح و دادگری در آمریکا نمی‌توانست به خواست خوب دولت بستگی داشته باشد.
 
آن اصل دمکراتیک که در واژه‌های اعلامیه‌ی استقلال به روشنی بیان شده است، می‌گوید، دولت در رده‌ی دوم است و مردمی که دولت را تشکیل می‌دهند، در رده‌ی نخست. بنابراین آینده‌ی دمکراسی به مردم بستگی دارد و از آگاهی رو به رشد آنان برای رفتاری صادقانه با دیگر مردمان در سراسر جهان.

Other Books From - انتشارات عدالت


تصویری ندارد سیر تکاملی امپریالیسم انتشارات عدالت, منتخب ويچی پراشاد
تصویری ندارد رمز موفقیّت چین انتشارات عدالت, منتخب روبرت فیتزتوم
تصویری ندارد بحران صهیونیسم، شانسی برای فلسطین؟ انتشارات عدالت, منتخب پرفسور ایلان پاپه
تصویری ندارد انقلاب در هائیتی انتشارات عدالت, منتخب فیلیپ هانکه
تصویری ندارد در بارۀ تاریخ فرضیه سوسیالیسم انتشارات عدالت, منتخب آیکه کوپف
تصویری ندارد مارکسیسم غربی انتشارات عدالت, منتخب دومنیکو لوسوردو
تصویری ندارد دروغ‌های خروشچف انتشارات عدالت, منتخب گروور فور
تصویری ندارد چه گوارا انتشارات عدالت, منتخب آندره شئر
تصویری ندارد فاز اوکرائینی جنگ جهانی سوم؟ انتشارات عدالت, منتخب دیمیتریوس پاتلیس
تصویری ندارد قرن چینی انتشارات عدالت, منتخب ولفرام السنر


Other Books By - هوارد زین


تصویری ندارد داستان مردم آمریکا، جلد دوّم انتشارات عدالت هوارد زین
تصویری ندارد داستان مردم آمریکا، جلد اوّل انتشارات عدالت هوارد زین

 برگشت