shahraksazi

شهرک‌سازی بی‌وقفه!

تارنگاشت عدالت

 

نویسنده:مانفِرِد تسیگلر
برگرفته از:عصرما، ارگان حزب کمونیست آلمان
۴ فوریه ۲۰۲۲

 

اسرائیل در تلاش است «راه‌حل دو دولت» را دفن کند
 

اجلت شاکد، وزیر کشور اسرائیل، می‌خواهد با شهرک‌سازی، جمعیت یهودیان در النقب را تا ۱۰ سال آینده به دو میلیون نفر برساند.

اجلت شاکد، وزیر کشور اسرائیل، می‌خواهد با شهرک‌سازی، جمعیت یهودیان در النقب را تا ۱۰ سال آینده به دو میلیون نفر برساند.

جولان، النقب، اورشلیم، کرانه باختری: سیاست شهرک‌سازی اسرائیل بی‌وقفه ادامه دارد. فلسطینی‌ها هفته به هفته در کرانه باختری علیه سیاست شهرک‌سازی اسرائیل تظاهرات می‌کنند. شورای امنیت سازمان ملل بارها و بارها تشکیل جلسه می‌دهد و در مورد مناقشه فلسطین بحث می‌کند. و دوباره در ماه ژانویه، ریاض ملکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، بر ضرورت یافتن یک راه‌حل تأکید کرد.

در حالی‌که برای چندین دهه در راه تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی سنگ‌اندازی می‌شود، اما در همان زمان واقعیت‌هایی در صحنه شکل می‌گیرد. بارها و بارها، گروه‌های افراطی شهرک‌نشینان «پایگاه‌هایی» ایجاد می‌کنند که در ابتدا حتی بر اساس قوانین اسرائیل غیرقانونی هستند. اعتراضات علیه این امر اغلب به طور مشترک از سوی ارتش، مرزبانان و شهرک‌نشینان سرکوب می‌شود. سال گذشته ۴۹۶ حمله از جانب شهرک‌نشینان صورت گرفت که نسبت به سال ۲۰۲۰ تقریباً ۴۰ درصد افزایش داشته است.

در یکی از رویدادهای خشونت آمیز جمعه گذشته، شهرک‌نشینان از پایگاه «گیوات رونن» (Givat Ronen) به گروهی از فلسطینی‌ها و فعالان صلح اسرائیل که قصد داشتند با هم درخت بکارند، حمله کردند. هفت نفر از آن‌ها به شدت مجروح شدند، که حال برخی از آن‌ها وخیم است. آن‌ها بر روی یک خودرو بنزین ریخته و آن‌را آتش زدند. ولی هیچ واکنشی از سوی دولت و سیاستمداران صورت نگرفت.

سیاست شهرک‌سازی «قانونی» دست کمی از آن ندارد. بسیاری از خانواده‌های فلسطینی به اخراج از بیت‌المقدس تهدید می‌شوند. هفته گذشته خانه‌ای در اورشلیم شرقی تخریب شد – ظاهراً به این دلیل که بدون مجوز ساخته شده بود. قبل از آن، خانواده‌ای تهدید کرده بودند در صورت بیرون راندن آن‌ها خانه و خودشان را منفجر خواهند کرد. در ابتدا به نظر می‌رسید که اعتراض آن‌ها موفقیت‌آمیز بوده است، اما چند روز بعد آن‌ها در یک یورش شبانه دستگیر شدند و خانه آن‌ها ویران شد.

این خانواده پرونده خود را به دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه که یک سال پیش خود را مسؤول سرزمین‌های اشغالی اعلام کرد، خواهد برد. حماس از صلاحیت قضایی دیوان بین‌المللی کیفری استقبال کرد. جنگل کاری در النقب به سنگ محکی برای دولت تبدیل شده است. در اینجا ۳۰۰۰۰۰  فلسطینی در فقیرترین منطقۀ درون اسرائیل زندگی می‌کنند. آن‌ها با کمبود مدارس و امکانات بهداشتی – و مجوزهای ساختمانی اسرائیل مواجه هستند. ۱۱۴ شهرک و کیبوتص به طور کامل به رسمیت شناخته شده در مقابل ۵۳ روستای عرب‌نشین قرار دارند که تنها هفت مورد از آن‌ها از سوی دولت به طور کامل به رسمیت شناخته شده اند.

آیلت شاکد، وزیر کشور اسرائیل، دسامبر گذشته اعلام کرد که شهرک‌های جدیدی در النقب ساخته خواهد شد تا جمعیت یهودیان را در یک دهه آینده به دو میلیون نفر برساند. پروژه‌های احیای جنگل شش شهرک عربی به رسمیت شناخته نشده را تهدید می‌کند.

هنگامی‌که بولدوزرها شروع به تخریب اولین ساختمان‌ها در ژانویه کردند، اعتراضاتی آغاز شد که از سوی پلیس، سرویس مخفی و ارتش سرکوب گردید. در این اعتزاضات ۱۰۰ فلسطینی دستگیر شدند.

این رویه از حساسیت خاصی برخوردار بود، زیرا پایگاه رأی‌دهندگان «فهرست متحد عربی» از حزب رعام (Ra’am) در اینجا در روستاهای عرب مستقر است. دولت اسرائیل به آرای این حزب عربی در کنست وابسته است. حزب رعام به طور موقت به اعتراضاتی دست زد و از همکاری در ائتلاف خودداری کرد. اما مشارکت دولت بر منافع رأی‌دهندگان برتری داشت و رعام به محاصره کوتاه‌مدت آن‌ها پایان داد.

شهرک‌سازی بی‌وقفه. وزیر امور خارجه فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «اگر به سرعت عمل نشود، خود را برای دفن راه‌حل دو دولت آماده کنید!» یک آگهی فوت دیرهنگام!