iran_zan

ایران در مقابله با جنگ ترکیبی غرب

تارنگاشت عدالت

 

نویسنده: ویکتور میخین
مترجم: م. قربانی
برگرفته از: نیو ایسترن آوتلوک
۱۰ دسامبر ۲۰۲۲

اسکات بِنِت، افسر سابق عملیات ویژه ارتش آمریکا، صادقانه حقیقت را به این صورت بیان کرد که کشورهای غربی، و در رأس آن‌ها ایالات متحده، به دنبال تکرار سناریوی افغانستان و عراق در ایران هستند: ایجاد اغتشاش برای نابودی کشور و غارت منابع آن. اسکات بنت به روزنامه تهران تایمز گفت: «غرب کاملاً و مطلقاً به تجزیه و فروپاشی دولت ایران، و نهاد‌های مذهبی و نظامی ایران کمر بسته است و هدفش مانند افغانستان و عراق ایجاد هرج‌ومرج، نابودی کشور و غارت منابع ملی آن است.» وی هم‌چنین تأکید کرد که اسرائیل عمده‌ترین عامل خصومت و تحریکات علیه ایران است، و از این اغتشاشات برای تهاجم به لبنان، سوریه و عراق استفاده می‌کند.

هرچه زمان می‌گذرد روشن‌تر می‌شود که تروریسمی که علیه ایران به کار می‌رود زیر نام دفاع از «حقوق بشر» رخ می‌نماید، همان‌طور که آمریکا، اسرائیل و ناتو در سوریه پیاده کردند. همان نیروها با استفاده از شیوه‌های مشابه و مزدورانی که در انقلاب‌های رنگی مشارکت داشتند، برای تغییر رژیم در ایران دست به کار شده اند. این تروریست‌ها، به احتمال زیاد، ترکیبی هستند از از قشریون وهابی، موساد اسرائیل، حامیان حزب لیکود، با پشتیبانی سازمان اطلاعاتی آمریکا، سیا، و ام آی ۶ انگلیس و بعضی عناصر در عراق، تروریست‌های القاعده، النصره و داعشی که منهدم نشد (این سه سازمان در روسیه ممنوع هستند) و دیگر مزدورانی که غرب استخدام و به لحاظ مالی آن‌ها را تأمین می‌کند.

نقشه اینست که تروریست‌های خارجی در ایران نفوذ کرده و موجب درگیری‌های داخلی شوند، به خصومت‌های قومی دامن بزنند، و در میان شیعیان، سنی‌ها، علوی‌ها، مسیحیان، یهودیان و کردهای ساکن ایران تفرقه بیاندازند. هدف مورد نظر آن‌ها فتنه‌گری و ایجاد نا آرامی در مناطقی است که دارای جمعیت مخلوط هستند. در این روند از تلفن همراه، رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی به شدت استفاده می‌شود. این جریان با جنبش اعتراضی زنان و اتهام نادرست کشته شدن یک زن زیر شکنجه‌های پلیس آغاز شد، در حالی‌که مشکلات سلامت و پیشینه بیماری جدی وی موجب مرگ او شد.

ویژگی‌های جنگ چند وجهی که اسکات بِنِت به آن می‌پردازد ترکیبی است از اقداماتی در مقیاس کوچک که به شکل دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی علیه ایران بروز می‌کند تا بتوان به موقع از ‌آن به عنوان اهرم بی‌ثباتی دولت بهره برد و هرج‌ومرج ایجاد کرد. در جبهه دیپلماتیک، با صدور بیانیه‌های خصمانه در سازمان ملل، و استفاده از انواع سازمان‌های ناتو و اتحادیه اروپایی برای پراکندن تبلیغات و اطلاعات دروغ درباره ایران به کشورهای دیگر، از اتهام نقض «حقوق بشر» گرفته تا اتهام درباره برنامه هسته‌ای ایران برای از میان بردن هژمونی و امنیت غرب مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به تصدیق تحقیقات متعدد، ناتو و اتحادیه اروپایی در حال تقویت نیروهای دفاعی خود نه تنها در اروپا، بلکه خارج از آن، از جمله در منطقه خلیج (فارس) هستند. رییس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، به تازگی عناصر خطوط کلی دکترین جدید امنیت اروپا و رویکرد اتحادیه اروپایی و ناتو را ترسیم کرد. اظهارات وی در ۱۸ نوامبر در مذاکره منامه در بحرین نشان دهندۀ نگرش تهاجمی و تشنج‌آفرین در منطقه، به ویژه بهره بردن از برخورد فوق‌العاده خصومت‌آمیز کشورهای دیگر نسبت به ایران است.

هم‌چنین می‌توان شاهد افزایش حملات هوایی اسرائیل تحت رهبری نتانیاهو علیه سوریه و ادامه تجاوز به عراق و حریم هوایی خلیج فارس تحت عنوان مانورهای تفحصی علیه ایران بود. نیروهای هوایی اسرائیل و آمریکا بزرگ‌ترین تمرین‌های هوایی را در سال‌های اخیر علیه اهداف ایران تدارک دیده اند. جت‌های هوایی هر دو کشور پروازهای دور بُرد و حمله علیه اهداف دور را شبیه‌سازی می‌کنند تا آمادگی خود را در سناریوی جنگ با ایران تقویت کنند. در سال‌های اخیر نیروهای دفاعی اسرائیل و ستاد مرکزی فرماندهی ایالات متحده (سنتکام) چندین بار به تمرین‌های مشترک علیه ایران دست زده اند.

در ژوئیه امسال رییس‌جمهور آمریکا جو بایدن و نخست‌وزیر یائیر لاپید بیانیه مشترک مشارکت راهبردی آمریکا و اسرائیل را امضاء کردند و آن‌را بیانیه اورشلیم (قدس) نام گذاردند. در این بیانیه آمریکا متعهد شد «هرگز اجازه ندهد ایران به سلاح اتمی دست یابد، و این‌که آماده است از عناصر نیروی ملی خود برای تضمین آن استفاده نماید.» تمرین‌های مشترک نظامی بعدی به ملاقات وزیر دفاع اسرائیل ژنرال آویو کوچاوی، مقامات آمریکایی شامل فرمانده ستاد مشترک آمریکا، ژنرال مارک میلی، و فرمانده سنتکام، ژنرال مایکل کوریلا در واشینگتن واگذار شد.

حدود ۳.۵ میلیارد شِکِل (واحد پول اسرائیل) معادل یک میلیارد دلار از بودجه دفاعی ۱۷ میلیارد دلاری اسرائیل برای فعالیت‌های سال آینده مرتبط با به اصطلاح حمله به ایران اختصاص داده شده است. وزیر دفاعِ سابق اسرائیل، بنی گانتز چندی پیش به نخست‌وزیر تازه منصوب شده اسرائیل بنیامین نتانیاهو هشدار داد قبل از حمله به ایران «موضوع را مورد توجه بسیار جدّی قرار بدهد.» وی ادامه داد: «اسرائیل توانایی فعالیت در ایران را دارد. ما آمادگی و قابلیت توسعه و نقشه‌های درازمدت داریم. لازم است برای چنین احتمالی آماده باشیم، و نیز ضروریست به این موضوع قبل از هر اقدامی با دقت بسیار توجه کنیم.»

همه موارد بالا به روشنی نشان می‌دهند که اسرائیل منبع اصلی خصومت غرب و تحریکات علیه ایران است، و حمله به لبنان، سوریه و عراق نیز در راستای ایجاد تنش در منطقه است.

انقلاب‌های رنگی معمولاً هدف کارزارهای تهاجمی غرب است، و در جنگ‌های ترکیبی شایعه‌پراکنی دود و آتشی است برای منحرف و استتار کردن شرایطی که منجر به ایجاد هرج‌ومرج، اغتشاش و تنش در انقلاب‌های رنگی می‌شود. جنگ‌های ترکیبی شامل درگیری‌هایی می‌شود که آمریکا بین قبایل و گروه‌ها مذهبی در عراق به وجود آورد. استخدام و تأمین مالی مزدوران خارجی از سوی عربستان سعودی، قطر، اسرائیل، و ترکیه در لیبی و سوریه و آموزش آن‌ها از سوی پنتاگون و سیا تحت نظارت ژنرال لوید آستین وزیر دفاع کنونی آمریکا. هدف چنین عملیاتی ایجاد تنش، هرج‌ومرج، درگیری و دشمنی میان مردم منطقه است تا منابع طبیعی‌شان را به سرقت ببرند. کافیست نگاهی به تاریخ بیست ساله چنین عملیاتی در افغانستان، عراق، سومالی، لیبی، سوریه، لبنان، یمن و اینک در اوکراین بیاندازیم، و البته ایران هدف بعدی برنامه‌های غرب برای انقلاب رنگی است. در این شرایط ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با چنین اقداماتی ضرورت پیدا می‌کند.