رفتن به محتوای اصلی
Printer Friendly, PDF & Email

طرح سیسیل رودز برای استعمار جهان از سوی انگلوساکسون‌ها در عراق ناکام ماند

تارنگاشت
عدالت

جمعه، ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
نویسنده:
سیمون چگه اِندریتو
مترجم:
م. قربانی
برگرفته از:
نیو ایسترن آوتلوک
منتشر شده در تاریخ:
۲۰ فوریه ۲۰۲۴

زمینه
هفتم فوریه ۲۰۲۴ میلادی، آمریکا یک فرمانده ارشد پارلمانی سازمان کتائب حزب‌الله را ترور کرد. این حمله، مانند حملات دیگری که از سوی آمریکا انجام شد، حساب‌شده و به منظور ایجاد رعب و وحشت در پایتخت صورت گرفته است. چنین حملاتی هزاران تماشاچی وحشت‌زده و خشمگین را به خود جلب می‌کند و در عین‌حال واشینگتن و لندن را بسیار خوشنود می‌سازد. با این حال، واشینگتن باید می‌دانست که هیچ‌یک از این حملات تروریستی آنقدر عراقی‌ها را نترسانده است که به استعمار درازمدت آمریکا یا انگلوساکسون‌ها در عراق رضایت دهند. بی‌درنگ یک اقدام تلافی‌جویانه علیه یک پایگاه نظامی آمریکا در سوریه انجام گرفت. میزان شکست اقدامات ایالات متحده و بریتانیا در دستیابی به اهداف بلندمدت در غرب آسیا را می‌توان با هدف بزرگ استعماری اعلام شده از سوی معمار محترم استعمار جهانی انگلوساکسون‌ها، سیسیل رودز*، سنجید؛ کسی که هدفش در مقالات زیادی ترسیم و خلاصه شده است.

انتظار نتایج متفاوت از تکرار همان کار؟
حمله اخیر واشینگتن و تحسین لندن از آن، همانقدر اشتباه و بیهوده بود که ادامه حملات. در سوم فوریه ۲۰۲۴، آمریکا ۸۵ هدف را در عراق و سوریه بمباران کرد. علی‌رغم تبلیغات دقیق دستگاه سیاست‌گذاری و رسانه‌های جریان اصلی مبنی بر این‌که حملات برای «کاهش تنش» طراحی شده اند، باید توجه داشت که آمریکا اکنون ۳۳ سال است عراق را به بهانه‌های گوناگون بمباران می‌کند و همیشه مدعی کاهش تنش بوده است. آمریکا هم‌چنین چندین بار اعلام کرده است که قبل از عقب‌نشینی در شرف خروج نیروهای خود از عراق بوده است. مجله فوربس، مانند دیگر توجیه‌گران آمریکا و بریتانیا، کشتارهای ابلهانه آمریکا را تنها «دخالت نظامی» توصیف می‌کند و اصلاً به کشتار بیش از یک میلیون نفر تا کنون در عراق، اشاره‌ای هم نمی‌کند. تلاش آمریکا برای معرفی کارزار بمباران کنونی به گونه‌ای که هدف آن مقابله با «گروه‌های طرفدار ایران» است، مخاطب را شگفت‌زده می‌کند که کدام دستور سازمان ملل به ایالات متحده اجازه ترور در عراق از سال ۲۰۰۳ را داده است. به نظر می‌رسد سیاست غربی‌ها در قبال عراق از سال ۱۹۹۱ تلاشی عمدی برای ریشه‌کن کردن عراقی‌ها و تسهیل اشغال این کشور (دره فرات) از جانب آنگلوساکسون‌ها و ادامه نظرات نژادپرستانه سیسیل رودز است.

این به اصطلاح فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی است که در سوریه و عراق به اهداف نظامی «حشد الشعبی» حمله کرده است. حشد الشعبی (سپاه بسیج مردمی)، حتی به گزارش ویرایش شده در ویکی پدیا، علیه گروه تروریستی داعش جنگید، معنای این گفته این است که واشینگتن آشکارا در کنار داعش می‌جنگد. هم‌چنین، اعلامیه آمریکا مبنی بر بمباران مراکز اطلاعاتی، پست‌های فرماندهی و کنترل یا انبار تسلیحات، با توجه به ساختار شبه‌نظامی شهری (حشد الشعبی)، مشکوک به نظر می‌رسد. به این نکته فکر کنید، به گفته واشینگتن، خانه هر عضوی که یک شبکه ارتباط برای هماهنگی میان همسایگان در برابر داعش ایجاد کند، مرکز فرماندهی و کنترل است. آیا خانه فرد دیگری که کلاشنیکوف نگه می‌دارد و به دست افراد می‌رساند، انبار اسلحه است؟ این‌طور به نظر می‌رسد که هدف از کارزار بمباران‌های آمریکا و بریتانیا تخریب بیش‌تر خانه‌ها و تحمل ناپذیر کردن زندگی مردم است.

با سیسیل رودز، بهترین نژادپرست انگلوساکسون‌ها آشنا شوید
 برای درک دلیل بمباران‌های مداوم واشینگتن از سال ۱۹۹۱ تا کنون و هدف قرار دادن هر جنبنده‌ای در عراق، سوریه و یمن، آشنايی با دیدگاه‌های سیسیل رودز تا حدودی روشنگر است. رودز بارها اعلام کرد و سپس برای ایجاد یک انجمن مخفی به منظور قادر ساختن انگلوساکسون‌ها به استعمار جهان سرمایه‌گذاری کرد: «من ادعا می‌کنم که ما (انگلوساکسون‌ها) بهترین نژاد در جهان هستیم... به مناطقی فکر کنید که در حال حاضر در آن‌ها نفرت‌انگیزترین نمونه‌های انسان در آن ساکن هستند.» این‌که انجمن مخفی وی ایجاد شد یا نه از کارنامه‌های رسمی حذف شده است، اما تمام مناطقی که سیسیل فکر می‌کرد از نمونه‌های انسانی بد اشغال شده اند، با بی‌ثباتی، جنگ، استعمار، نسل‌کشی و غارت به دست بریتانیا و آمریکا مواجه شدند و به طور ضمنی ثابت کردند که انجمن مخفی تشکیل شد.

 

*

 

بریتانیا و ایالات متحده کوشیده اند تا استقرار و استعمار آنگلوساکسون‌ها را در آفریقا، آمریکای جنوبی، سواحل چین، ژاپن، و شبه جزیره مالائی ترویح کنند، کوشش‌هايی که تاکنون نتیجه قابل توجهی نداشته است. نخستین آزمایش و نیز شکست، در آفریقا بود، زیرا خود رودز استعمار مناطق حاصلخیز و غنی از مواد معدنی جنوب آفریقا را به راه انداخت و مهاجران بریتانیايی را با آنجا آشنا کرد. بعدها امپراتوری بریتانیا در قرن بیستم، اعمال کثیف دیگری را آزمایش کرد؛ استعمار و نسلکشی آفریقايی‌ها برای تسهیل سکونت‌گاه‌های آنگلوساکسون در سایر مناطق آفریقايی، اما آن‌چه به دست آورد به مراتب از جاه‌طلبی رودز کم‌تر بود. تلاش بریتانیايی‌ها برای استعمار آمریکای جنوبی نیز ادامه دارد، این شامل مداخله در گویان هم می‌شود، اما این نیز بسیار کم‌تر از طرح‌ریزی رودز پیش می‌رود. بریتانیا در آسیا (سواحل چین، شبه جزیره مالایا و ژاپن) در بسیاری از جنگ‌های قرن بیستم از جمله علیه ویتنام، لائوس و کامبوج به ایالات متحده پیوست و قصد داشت این مناطق را کنترل کند، اما باز همه این تلاش‌ها بی‌نتیجه ماند. اقدامات نا امید کننده بعدی شامل تلاش آمریکا و بریتانیا برای ایجاد تنش در دریای چین جنوبی است، اما انگلوساکسون‌ها احتمالاً پیش از جنگ با چین، خود را در باتلاق وحشتناک خاورمیانه (دره فرات و سرزمین قدس) گرفتار خواهند کرد.

دره فرات و سرزمین قدس
عراق (دره فرات) امروز با داشتن زمین‌های حاصلخیز و ثروت عظیم نفتی به ویژه برای استعمارگران بریتانیا وسوسه‌انگیز است، کشوری که از سال ۱۹۹۱ تا کنون مرتب از سوی آمریکا و انگلیس بمباران شده است. اگر انگلوساکسون‌ها تنها به نفت عراق چشم داشتند عراق را بمباران نمی‌کردند، مزارع غلات و نخلستان‌ها را نمی‌سوزاندند، چون آن‌ها بر آن کنترل داشتند. در حالی‌که هدف کوتاه‌مدت انگلوساکسون‌ها در خاورمیانه سرقت منابع است، به نظر می‌رسد هدف بلندمدتی را دنبال می‌کنند و آن خالی کردن جمعیت منطقه برای اشغال نهايی است. شواهد چنین تلاش‌هايی، تحریم‌های بی‌رویه واشینگتن علیه عراق در دهه ۱۹۹۰ است که تا سال ۱۹۹۸ باعث کشته شدن ۵۰۰.۰۰۰ کودک شد، زیرا واشینگتن وانمود می‌کرد که عراق را به خاطر دروغی که عراق نوزادان را از انکوباتور (محل پرورش اطفال زودرس) بیرون انداخته، مجازات می‌کند. اخیراً، اسرائیل اطفال را از انکوباتور‌ها بیرون انداخت و گذاشت بمیرند و واشینگتن هیچ تحریمی علیه آن اعمال نکرد. شمار بزرگسالانی که در تحریم‌های عراق کشته شدند نیز قابل توجه بود، همه این اعمال برای جمعیت کم‌تر از ۱۸ میلیونی عراق در سال ۱۹۹۱، نشان دهنده تلاش عمدی برای محدود کردن رشد جمعیت است. عراق هم‌چنین با بمباران‌های پراکنده و در نهایت تهاجم سال ۲۰۰۳ رو‌به‌رو شد که تا کنون یک میلیون نفر را کشته است. تلاش‌های آمریکا برای حذف تاریخ کشور را هم با حمایت از سربازان آمریکايی در غارت موزه‌ها و اماکن تاریخی عراق شاهد بودیم. طلا، نفت و سایر ذخاير اقتصادی نیز به سرقت رفت تا جمعیت آسیب‌پذیر، فقیر و به طور بالقوه آماده ترک کشور شود. سایر اقدامات مهم دیگری که با هدف غیر قابل زندگی کردن کشور اعمال شد باید از بمباران شهر‌ها، نظیر موصل بدون تلاش برای بازسازی، نام برد تا مردم تشویق به مهاجرت از محل زندگی خود شوند، اما عراقی‌ها همۀ این تلاش‌ها را ناکام گذاشتند.

رودز ناکام ماند
علی‌رغم اقدامات آمریکا و بریتانیا در عراق، جمعیت کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی بالغ بر ۴۶.۵ میلیون نفر است. رؤیای انگلوساکسون‌ها برای استقرار در آنجا بسیار بعید به نظر می‌رسد، و این چیزی است که ممکن است انجمن مخفی رودز را خشمگین کند. در حالی‌که بنا بود راهبرد کلی ایالات متحده و بریتانیا عراقی‌ها را آنقدر نگران و ناامید نگه دارند که به واشینگتن و لندن اجازه دسترسی دايم و رایگان به همه منابع و زمین بدهند، مردم مقاوم و هوشیار باقی مانده اند و قابلیت‌های خود را آن‌چنان صیقل دادند که واشینگتن هم دریابد از آن‌ها استقبال نمی‌شود. رودز شکست خورده است.

 

ــــــــــــــــــــــــــ
* سیسیل رودز، متولد ۱۸۳۲، سرمایه‌دار، سیاست‌مدار و امپراتوری‌ساز انگلیسی، از سال ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۶ نخست‌وزیر کِیپ کولونی در جنوب آفریقا بود. او و کمپانی او، قلمرو رودزیا (زیمبابوه و زامبیای کنونی) را به نام وی تأسیس کردند. وی هم‌چنین به عنوان یک سفیدپوست نژادپرست شناخته می‌شود.
 

About behdad

behdad

Comments

حریم خصوصی و کوکی‌ها: این سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند. با ادامه استفاده از این سایت، با استفاده آن‌ها موافقت می‌کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، شامل نحوه کنترل کوکی‌ها، سیاست کوکی ها را کلیک کنید.