رفتن به محتوای اصلی
Printer Friendly, PDF & Email

سایه در سایه باغ محتشم آرمید

شنبه، ۰۵ شهریور ۱۴۰۱
برگرفته از:
خبرگزاری مهر
منتشر شده در تاریخ:
۵ شهریور ۱۴۰۱

مردم به جای مسئولان در صف قدرشناسی

رشت- هوشنگ ابتهاج ملقب به سایه در حالی در انتهای باغ محتشم به خاک سپرده شد که مردم قدرشناس گیلان جای خالی مسئولان ارشد این استان را پر کردند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شلوغ شدن خیابان‌های اطراف پارک محتشم رشت در ساعات آغازین صبح شنبه حکایت از بدرقه شاعری گیلانی از جنس سایه داشت و مردم از پیر و جوان و زن و مرد آمده بودند تا هنرمند نام آوازه شهرشان که سال‌ها غبار رنج دوری از وطن را بر شانه داشت را به شایستگی بدرقه کنند.

هر کس در حال و هوای خودش بود، یکی با شعرهای سایه که از بلندگوهای مراسم پخش می‌شد زمزمه می‌کرد و دیگری در گوشه‌ای آرام و بی صدا اشک بر چشم داشت و این غم بزرگ با تکان خوردن شانه‌هایش نمایان می‌شد.

 

سایه در سایه عزلت آرمید

 

همه آمده بودند چه آنها که با سایه زندگی کرده بودند و چه کسانی که به واسطه از دست دادن یکی از بزرگان شعر ایران در کنار سایرین محفل بدرقه او را باشکوه‌تر کرده و بگویند که مرد نکونام نمیرد هرگز...

اهدای تاج گل از سوی همایون شجریان و حضور برخی از چهره‌ها همچون ناصر مسعودی و پرواز همای در مراسم بدرقه سایه و تقدیم آوازی از سوی اقوام بختیاری از سوی یکی از اساتید موسیقی از جلوه‌های مراسم تدفین هوشنگ ابتهاج در رشت بود.

بااینکه مردم رشت از دیروز منتظر برگزاری مراسم تدفین هوشنگ ابتهاج بودند اما به دلایلی به صبح شنبه موکول شد و مراسم با حدود یک ساعت تأخیر آغاز شد و خانواده هوشنگ ابتهاج در میان استقبال گرم مردم در مراسم حضور یافتند و دقایقی بعد سایه در آفتاب حضور مردم ظاهر شد و این بار در حالی که در تابوت آرمیده بود برای آخرین بار بر روی سن قرار گرفت.

سخنرانی‌های مراسم معطوف به یاران و دوستان و خانواده اش شد و با اینکه هیچکدام از مسئولان گیلان در خصوص جایگاه هوشنگ ابتهاج سخنی بر زبان نراندند اما میهمان به جای میزبان رسم ادب به جای آورد و یلدا ابتهاج چند جلد از کتاب‌های پدر را به نمایندگی از مسئولان ارشد گیلان به رضا ثقتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تقدیم کرد.

سایه در سایه عزلت آرمید

دختر ابتهاج در جایگاه سخنران قرار گرفت و پدرش را به امانت به مردم گیلان سپرد و خواست در غیابش به پدرش سر بزنند و او را از یاد نبرند.

 

یلدا ابتهاج با اظهار تشکر از همه کسانی که در انتقال پیکر استاد به ایران و تدفین وی در رشت با خانواده ابتهاج همراهی و همکاری کردند از نگرانی‌هایی سخن گفت که هر دختری در از دست دادن پدر بر لب می‌راند و معتقد بود سایه با زبان شعرش حرف‌هایش را به همگان زده و امید آن می‌رود مردم این پیام‌ها را به گوش جان بخوانند و بشنوند چرا که تجربه ثابت کرده کسی که با مردم با صداقت و صمیمیت صحبت می‌کند مردم قدرش را می‌دانند و پاسخش را می‌دهند.

وی اظهار کرد: من از طرف خانواده به شما تسلیت می گویم و از همه کسانی که ما را همراهی کردن تا این پیکر را به ایران برگردانیم تشکر می‌کنم. امروز روزی است که سال‌ها در نگرانی اش بودم و هیچ تصوری نداشتم ولی امروز کنار هم هستیم تا این پیکر را به خاک بسپاریم.

دختر مرحوم ابتهاج اضافه کرد: سایه با زبان شعرش حرف‌هایش را به ما زده و هیچ حرف اضافه دیگری نمانده و امیدواریم خانواده و مردم این پیام‌ها را به گوش جان بخوانیم و بشنویم و تمام لحظه‌ها با آن باشیم.

وی ادامه داد: پدرم گفته بود کسی که با مردم با صداقت و صمیمیت صحبت می‌کند مردم قدرش را می‌دانند و پاسخش را می‌دهند.

یلدا ابتهاج اضافه کرد: امروز روز بزرگی برای ما ایرانیان با بازگشت سایه به وطن است و پدر این را بارها گفته بود و امروز خانواده سایه را به وطن برگرداند زیرا آرزو داشت به این خاک سپرده شود.

 

سایه در سایه عزلت آرمید

 

احمد جلالی نماینده سابق ایران در یونسکو که دوستی نزدیکی با هوشنگ ابتهاج داشت در مراسم بزرگداشت و تدفین امیرهوشنگ ابتهاج در باغ محتشم رشت با اشاره به اینکه سایه در آخرین لحظات زندگیش نام رشت را بر زبان آورده است، اظهار کرد: دکتر سام در بیمارستان از او پرسیدند ای نسیم سحر آرامگاه یار کجاست و سایه جواب داد رشت شهر خودم.

وی با بیان اینکه سایه وقتی از این شهر سخن می‌گفت حال و هوای دیگری داشت، گفت: یکی از کتاب‌های سایه «تاسیان» بود و امشب «تاسیان سایه» است و شما این شام غریبان را در مزار سایه بخوانید.

نماینده سابق ایران در یونسکو اضافه کرد: سایه یکی از گوهرهایی بود که برای قرن‌ها یکی از دانه‌های درشت زنجیر ادبیان ایران از رودکی به این سلسله کشیده شده و به شما به امانت سپرده شد و آن ادبیات ایران است و این سلسله ادامه دارد.

وی با بیان اینکه این باغی که سایه در آن می آرمد به یادمان می‌آورد چگونه هسته ادبیات کشور وقتی شکفته می‌شود باغ‌ها روانه می‌شود، ادامه داد: باغ محتشم نماد باغ‌های زیادی است در اشعار زیاد و در ادبیات پس از این خواهد شکفت.

«ناصر مسعودی» خواننده گیلانی هم گفت: «هوشنگ ابتهاج» عاشقانه زیست و عاشقانه برای مردمش شعر سرود و به همین خاطر ماندگار است.

پیکر هوشنگ ابتهاج سرانجام پس از ۱۷ روز از زمان فوتش بر روی دوش مردم قرار گرفت و در شهر خودش و در گوشه انتهایی پارک محتشم به سمت خانه ابدیش روانه شد و تنها در جوار سایه یک دیوار در خاک زادگاهش آرام گرفت.

تصاویر تشییع پیکر این شاعر نامی را اینجا ببینید.

 

برچسب‌ها

About behdad

behdad

Comments

حریم خصوصی و کوکی‌ها: این سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند. با ادامه استفاده از این سایت، با استفاده آن‌ها موافقت می‌کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، شامل نحوه کنترل کوکی‌ها، سیاست کوکی ها را کلیک کنید.