murdoch

شیطان‌سازی از چین

نویسنده: بردلی بلانکنشیپ
برگرفته از: مجلۀ هفته
۰۵ شهریور ۱۴۰۱

«چین به عنوان یک موجود شیطانی» – رسانه های مرداک به جنگ تبلیغاتی ایالات متحده دامن می زنند

انتشار مطالب و مقالات بی شمار از امپراتوری رسانه ای روپرت مرداک بخشی از تلاش هماهنگ برای ایجاد احساسات ضد چینی در غرب است.
قبل از مصرف تولیدات فکری این رسانه‌ها و پذیرش آنها به عنوان حقیقت، باید مغز را به کار انداخت.

 

امپراتوری جهانی رسانه ای میلیاردر آمریکایی متولد استرالیا، روپرت مرداک، به طور مداوم در ترویج روایت های ضد چینی در رسانه های غربی پیشتاز بوده است.

رسانه‌های بسیار تأثیرگذار، از جمله تلویزیون و رسانه‌های چاپی از اردوگاه‌های لیبرال و محافظه‌کار، مملو از مطالب ضد چینی هستند و این موضوع از تمامی موضوعات دیگر پیشی گرفته است.

به عنوان مثال، تیم تحریریه وال استریت ژورنال هفته گذشته با استناد به رئیس جمهور چین شی جین پینگ استدلال کرد که چین «باید تقصیر اشتباهات سیاسی رهبر حزب کمونیست را بپذیرد».

این سرمقاله استدلال کرد که اقتصاد جهانی، از جمله چین، کند شده است و «آخرین داده ها در مورد کندی رشد چین که روز دوشنبه منتشر شد، در سراسر جهان طنین انداز خواهد شد» زیرا «واکنش پکن به آن نشان می دهد که رهبران آن ایده ای برای حل این مشکلات ندارند»

سرمقاله سپس به ابراز تاسف از سیاست پویای «صفر کووید» چین می‌پردازد، که به طور عینی جان میلیون‌ها نفر را نجات داده و زنجیره‌های تامین چین را برای سرمایه‌گذاران جهانی انعطاف‌پذیر و قابل اعتماد کرده است.

با این حال، سرمقاله به گزارش سیتی گروپ در ژانویه گذشته که بر اساس سه نظرسنجی بود اشاره ای نکرد. یک گزارش مربوط میشود به اتاق بازرگانی ایالات متحده و چین، یکی دیگر به اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا و چین و دیگری در سازمان تجارت خارجی ژاپن مربوط است و از آنجا می توان دریافت که هر سه اتاق بازرگانی چین را به عنوان شریک تجاری پیشتاز ترجیحی خود برای سرمایه گذاری ارزیابی میکنند و دقیقاً به دلیل استراتژی آن برای مهار کووید-۱۹.
سرمقاله وال استریت ژورنال همچنین بر «سرکوب دلالان املاک» متمرکز شده است زیرا به نظر می رسد با کاهش قیمت املاک به شهروندان عادی چین آسیب می رساند. این مقاله به معنای واقعی کلمه می گوید: «برای بسیاری از خانواده های چینی، مالکیت خانه مبنای اصلی انباشت ثروت از طریق پس انداز است.»
چیزی که مقاله به آن اشاره نمی کند، این است که افزایش قیمت مسکن آغازی برای یک رشد ناسالم حباب مسکن است – اما از آن بدتر اینکه حباب مسکن باعث اخراج جوانان در سراسر جهان از بازار خرید خانه میشود.

در واقع، وال استریت ژورنال حتی برای استناد به پاسخ پکن به چالش های اقتصادی خود، جدای از «محرک های پولی» وارد جزئیات دیگری نمی شود.
یک امکان ساده برای شروع می‌توانست گزارش ۲۸ ژوئیه توسط دفتر سیاسی مرکزی حزب کمونیست چین باشد که به همان موضوعات، از جمله آنچه وال استریت ژورنال به عنوان یک مشکل طرف تقاضا توصیف می‌کند، می‌پردازد.

با توجه به پوشش دائمی رسانه های روپرت مرداک درباره چین، نمی توان از دست این احساس خلاص شد که همه اینها عمدا نوشته میشود.

بیایید به چند نمونه قابل توجه نگاه کنیم.

به عنوان مثال، زمانی که نیویورک پست متعلق به مرداک، نظر جاش هاولی، سناتور میسوری را منتشر کرد و این ادعای عجیب را مطرح کرد که ایالات متحده سیستم «اعتباردهی اجتماعی» را به عنوان «آخرین واردات از چین کمونیست» بر خواهد گزید.

همانطور که وینسنت بروسی، تحلیلگر مؤسسه مطالعات چینی مرکاتور اشاره می کند، نه تنها هیچ سیستم اعتباردهی اجتماعی اورولی در ایالات متحده وجود ندارد، بلکه در چین نیز وجود ندارد.

وال استریت ژورنال برای اینکه از انتشار روزنامه خواهر خود در گزارش های منفی در مورد چین عقب نماند، در اکتبر ۲۰۲۱ ستون نظری این بار درباره ارائه نظریه منشأ ویروس کرونا منتشر کرد.

مایکل هیلتزیک، ستون نویس لس آنجلس تایمز و برنده جایزه پولیتزر، به طرز ماهرانه ای پیچ و مهره این قطعه تبلیغاتی را باز کرد و اشاره کرد که دو نویسنده مقاله وال استریت ژورنال حتی ویروس شناس آموزش دیده هم نبوده اند.

هیلتزیک در پایان گفت: «دپارتمان نظر وال استریت ژورنال با تمایل به نشان دادن چین به عنوان یک موجودیت شوم هدایت می‌شود و این بیماری همه‌گیر ابزاری عالی برای استفاده علیه کشوری است که به عنوان تهدیدی قوی برای هژمونی جهانی آمریکا ظاهر شده است». وی افزود که چنین مقالاتی باعث شرمساری روزنامه نگاران جدی وال استریت ژورنال می شود.

البته حدس زدن اینکه هیلتزیک منظورش از روزنامه نگاران معتبر کیست دشوار است، زیرا وقتی صحبت از چین به میان می آید، رسانه مرداک به افرادی مانند ونشین فن یا دیدی تانگ تکیه می کند که به ترتیب در وال استریت ژورنال یا تایمز لندن به عنوان کیف کشان آمریکا در حال خدمت به امپریالیسم با گسترش روایت های ساختگی درباره «هنگ کنگ آزاد» یا «نسل کشی اویغورها» هستند.

همانطور که در گزارش ماه مه ۲۰۲۰ در مورنینگ هرالد سیدنی معلوم شد، آنچه رسانه‌های مرداک را حتی شوم‌تر می‌کند، مجموعه کلی همزیستی پیرامون روایت‌هایی است که آنها منتشر می‌کنند. این گزارش فاش کرد که روزنامه دیلی تلگراف متعلق به امپراتوری مرداک در استرالیا مقاله ای را با استناد به یک «پرونده» ۱۵ صفحه ای منتشر کرد که ادعا می شود توسط یک آژانس اطلاعاتی غربی فاش شده است که نشان می دهد چین با ویروس کرونا در ارتباط است. اسنادی که گفته می شود در ووهان نابود شده است.

با این حال، این «پرونده» به عنوان بسیار مشکوک طبقه بندی شده بود و ظاهراً فقط بر اساس اطلاعات عمومی و بدون دخالت یک آژانس اطلاعاتی تهیه شده بود و به این ترتیب اصلا ساختگی بود.

شایان ذکر است، این مقاله توسط «مسئولین» در دستگاه امنیت ملی ایالات متحده انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت، که متعاقباً بحث های سیاسی جدی را در استرالیا و ایالات متحده برانگیخت.

ما حتی درباره اطلاع رسانی نادرست به عموم مردم صحبت نمی کنیم، بلکه در مورد مقامات دولتی و افراد صاحب قدرت که به محتوای مقاله اعتبار داده اند صحبت می کنیم.

این نشان می دهد که چگونه اطلاعات نادرست می تواند به یک جامعه آسیب برساند – و اینکه چرا شهروندان باید قبل از مصرف آنها و پذیرش آن به عنوان حقیقت دو بار درباره آنها فکر کنند.

 

 

تفسیری از بردلی بلانکنشیپ
منتشر شده در رسانه های روسی
ترجمه مجله هفته