رفتن به محتوای اصلی
Printer Friendly, PDF & Email

گسترش همکاری‌های ایران و ونزوئلا

تارنگاشت
عدالت

پنجشنبه، ۰۳ آذر ۱۴۰۱
نویسنده:
آندرینا چاوز آلاوا
مترجم:
م. قربانی
برگرفته از:
ونزوئلا آنالیسز
منتشر شده در تاریخ:
۱۷ نوامبر ۲۰۲۲

کاراکاس و تهران در نهمین نشست اقتصادی سران دو کشور راه‌های جدید همکاری و نیز سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی در ونزوئلا را بررسی کردند.

شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت اِنی ایتالیا قرارداد مبادله نفت در برابر بدهی را از سر گرفته اند که با دو محموله نفت خام آماده ارسال در ماه جاری آغاز شده است. (رویترز)

 

بر اساس آخرین گزارش‌های منابع ثانوی از سازمان کشورهای صادرکنندۀ نفت (اوپک) تولید ماه اکتبر از ۶۶۹.۰۰۰ بشکه در روز به ۶۷۹.۰۰۰ بشکه در روز نسبت به ماه قبل افزایش نشان می‌دهد. گزارش شرکت دولتی نفت ونزوئلا این رقم را ۷۱۷.۰۰۰ بشکه در روز نسبت به ماه قبل، یعنی ۶۶۶.۰۰۰ بشکه در روز نشان می‌دهد.

تولید شرکت نفت دولتی ونزوئلا از چاه‌های جدید نفت واقع در دریاچه ماراکائیبو در غرب ایالت سولیا، علی‌رغم موانعی که سیل اخیر در این منطقه به وجود آورد، در ماه اکتبر به رقم ۹۸.۱۸۰ بشکه در روز رسید. ونزوئلا هم‌چنین با افزایش واردات میعانات گازی از ایران، که برای رقیق کردن نفت خام (فوق) سنگین ونزوئلا به کار می‌رود، کمی به بالا رفتن تولید کمک کرد.

بر اساس گزارش ورتکسا، آخرین محموله‌های میعانات گازی و نیز نفت خام ایران به ونزوئلا شامل دو محمولۀ ۲ و ۱.۹۵ میلیون بشکه‌ای در ماه اوت، و یک محموله ۲.۱ میلیون بشکه‌ای در ماه سپتامبر است. بنا بر رسانه آرگوس، انتظار می‌رود محموله دیگری از ایران در اواسط ماه نوامبر به ونزوئلا ارسال شود. در عوض ونزوئلا محموله ۱.۹ میلیون بشکه نفت با چگالی ۱۶ درجه (اِی پی آی) را به عنوان بخشی از پرداخت خود به ایران فرستاد.

از سال ۲۰۲۰ ونزوئلا و ایران مشارکت خود را در مقابله با تحریم‌های آمریکا تقویت کردند و تهران با فرستادن سوخت، نفت خام، مواد رقیق کننده، ابزار و حتی تکنیسین برای بازسازی استخراج و پالایش به ونزوئلا کمک کرد. در سال ۲۰۲۱ دو کشور برنامه مبادله نفت با میعانات گازی را به اجراء گذاشتند و به دنبال آن نقشه همکاری‌های ۲۰ ساله را ترسیم و در ماه ژوئن امضاء کردند.

به گزارش آژانس خبری ایرنا، به تازگی هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور نهمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خود را به منظور گسترش مناسبات دوجانبه در تهران برگزار کردند. وزیر امور زمین و کشاورزی ونزوئلا، ویلمار کاسترو سوتِلدو، اظهار داشت که از ۱۱ تا ۱۵ نوامبر دو طرف سندی را امضاء کردند که بخش‌های انرژی، علم، تکنولوژی، بهداشت، آموزش، کشاورزی و گردشگری را دربر می‌گیرد.

وی افزود: «این سندی است که بر مبنای آن روئسای جمهور دو کشور [نیکلاس مادورو و ابراهیم رئیسی] تصمیمات مقتضی خواهند گرفت.» کاسترو یادآور شد که بیش از ۴۰ شرکت ایرانی آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در ونروئلا، از جمله در سیستم تولید برق اعلام کردند.

رسانه‌های ایران گزارش دادند که شرکت اتومبیل‌سازی سایپا، به عنوان بخشی از این مشارکت گسترده، به زودی ۱۰۰۰ دستگاه اتومبیل از سفارش ۸۰.۰۰۰ دستگاه اتومبیل را به ونزوئلا خواهد فرستاد.

وزیر حمل‌ونقل ونزوئلا، رامون وباسکِس، با مهدی غضنفری، ريیس صندوق توسعه ملی ملاقات کرد و از پیشنهاد سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و پتروشیمی در ونزوئلا استقبال کرد. صندوق توسعه ملی ایران که در سال ۲۰۱۱ به وجود آمد، صندوقی‌ست مستقل و به منظور تبدیل ثروت‌های حاصل از درآمدهای نفت و گاز به ثروت پایدار تأسیس شده است.

بازیابی متعادل تولید نفت ونزوئلا در دسامبر سال گذشته به سطح یک میلیون بشکه عمدتاً با اتحاد گسترده با ایران ارتباط دارد. با این حال، افت استخراج نفت خام امسال به موانعی مربوط است که ناشی از تحریم‌های آمریکاست.

از سال ۲۰۱۷ بخش نفت ونزوئلا پس از تحریم مالی ایالات متحده علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا و اعمال ممنوعیت‌های شدید نفتی در سال ۲۰۱۹ و افزودن تحریم‌های ثانوی و تهدیدات دیگر در سراسر سال ۲۰۲۰ دوران سختی را تجربه کرد. این اقدامات منجر به سقوط استخراج نفت از ۱.۹ میلیون بشکه در روز به ۳۵۰.۰۰۰ بشکه در روز در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ شد.

تولید نازل نفت خود، موجبات افت صادرات طی این سالیان شد. از سال ۲۰۲۱ به بعد کاراکاس توانست با وساطت، همراهی و اتحاد با کشورهای آسیايی راه‌های بدیلی برای انتقال نفت پیدا کند.

ولی کاهش صادرات به زودی با انتقال جدید نفت به اروپا از میان خواهد رفت. به دنبال چهار ماه وقفه، شرکت نفت ایتالیائی اِنی و شرکت نفت ونزوئلا بر از سرگیری معاوضه نفت در برابر بدهی توافق کردند. شرکت اِنی از ماه ژوئن تا ژوئیه ۳.۶ میلیون بشکه نفت رقیق شده از ونزوئلا دریافت می‌کند.

به گزارش رویترز قرار است برای یک واحد شرکت اِنی دو محموله یک میلیون بشکه‌ای نفت خام رقیق شده در ماه نوامبر بارگیری شود. در ماه مه، شرکت اِنی و شرکت اسپانیايی رپسول از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا در بحبوجه تنگنای انرژی اروپا از تحریم معاف شدند.

ضمن این‌که برنامه معاوضه میلیاردها دلار قرض به دو شرکت را می‌پردازد، کاراکاس ارسال محموله‌ها را تعلیق کرد و خواستار منافع بیش‌تر، عمدتاً واردات سوخت شد، چون دايماً پالایشگاه‌های کشور دستخوش اختلال در تولید می‌شدند. نه شرکت اِنی و نه شرکت ملی نفت ونزوئلا، از اين‌که این برنامه در آینده ادامه خواهد یافت یا نه، اطلاع ندارند.

شرکت نفت آمریکايی شِورون نیز برای رفع تحریم‌ها تلاش می‌کرد تا از چهار سرمایه‌گذاری مشترک با ونزوئلا و برنامه نفت برای پرداخت بدهی منتفع شود، اما وزارت خزانه‌داری آمریکا این درخواست شرکت شِورون را بی‌پاسخ گذاشت.

 
 

برچسب‌ها

About behdad

behdad

Comments

حریم خصوصی و کوکی‌ها: این سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند. با ادامه استفاده از این سایت، با استفاده آن‌ها موافقت می‌کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، شامل نحوه کنترل کوکی‌ها، سیاست کوکی ها را کلیک کنید.