رفتن به محتوای اصلی
Printer Friendly, PDF & Email

درحال صعود

تارنگاشت
عدالت

شنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
نویسنده:
کلاوس واگنر
برگرفته از:
عصر ما
منتشر شده در تاریخ:
۲۶ آوریل ۲۰۲۴

گسترش بریکس در دوران جنگ

سال ۲۰۲۴ احتمالاً سالی مهم، اگر نه تعیین کننده برای گسترش و تعمیق روند سازمان بریکس خواهد بود. روسیه امسال ریاست بریکس را بر عهده دارد. برای  امسال بیش از ۲۰۰ رویداد برنامه ریزی شده است و نشست بعدی بریکس قرار است در ماه اکتبر در کازان برگزار شود. موضوعات اصلی در این نشست احتمالاً دلارزدایی، تقویت بانک توسعه چندجانبه جدید (NDB) که توسط کشورهای بریکس تأسیس شده است و همینطور تسریع روند جذب و همچنین درگیری ها در اروپای شرقی و آسیای جنوب غربی خواهد بود.

کشورهای بریکس می خواهند هر چه سریعتر از گرداب امپراتوری رو به زوال ایالات متحده خارج شوند، که کار ساده و بی اهمیتی نیست. سیستم ارزی آینده بریکس باید مبادلات مالی بین کشورهای عضو با اقتصادهای بسیار متفاوت و ترازهای تجاری خارجی با ساختارهای بسیار متفاوت بدون تحکیم تسلط یک کشور پیشرو، مثل کاری که دلار میکند، را امکان پذیر کند. توقیف غیرقانونی ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی روسیه و شیوه های وام دهی موسسات مالی تحت تسلط ایالات متحده، مثل صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به خوبی در خاطره ها حضور دارد. دولت امنیتی ایالات متحده مدتهاست که خود را به عنوان یک مقرمرکزی مافیایی معرفی کرده است که بی بند و بار از دارایی های کشورهای ناخواسته استفاده می کند. صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، جنوب جهانی را در تله بدهی‌های نگه می دارند، از هر گونه پیشرفت اجتماعی-اقتصادی جلوگیری می کنند و در نتیجه امپریالیسم دلاری را تثبیت می کنند. برای آزاد شدن از این بند، باید بانک توسعه چندجانبه NDB  به طور قابل توجهی تقویت شود.

 توسعه وابسته به سرمایه و اعتبار است. با انتصاب دیلما روسف، رئیس جمهور سابق برزیل به سمت رئیس NDB گام مهمی برداشته شده است. گسترش پایگاه اعضا و تامین مالی گام ضروری دیگری خواهد بود. هدف بریکس ارتقای پیشرفت تجاری، اقتصادی و فناوری و ایجاد موقعیت‌های برد-برد است و نه استثمار و ایجاد وابستگی های جدید.

 رویه فعلی پذیرش اعضای جدید رضایت بخش نیست. اگر قرار باشد این سرعت حفظ شود، روند توسعه چندین دهه طول خواهد کشید، که مطلوب هیچ کس نمی تواند باشد. جالب است که ببینیم در کازان در این زمینه چه پیشنهاداتی روی میز مذاکره خواهد بود.

برای کشورهای جدید عضو بریکس مانند، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران، این مناقشه از طرق مختلف چالش ایجاد می‌کند. ایران در تقابل مستقیم با اسرائیل قرار دارد، مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس همچنان دارای روابط قوی با غرب هستند. مصر که از نظر اقتصادی با مشکل مواجه است، پتانسیل قابل توجهی برای باج دهی. ارایه می کند.

 

 

برچسب‌ها

About tahuri

tahuri

Comments

حریم خصوصی و کوکی‌ها: این سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند. با ادامه استفاده از این سایت، با استفاده آن‌ها موافقت می‌کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، شامل نحوه کنترل کوکی‌ها، سیاست کوکی ها را کلیک کنید.